Повраќање неколку пати, до 2 часа после јадење. Плачење премногу пред да поврати и лош сон поради истото. Тоа виткањето на грбот наназад може да е од рефлукс, ама не мора да значи. Преферирана страна со главата за време на спиење.
5 недели е мојата, само со боди по долги спие, одоздола ништо и долни пижамчиња. Ја покривавам само со тенок чаршав. Многу е топло кај нас парново и ние вриеме. На почетокот спиеше со шпихозни и одоздола боди со кратки, но гледав дека и е топло.
Uzivajte sto vi e toplo..polesno e za se ako treba ke se raskomoti covek. Ladno e uzas nisto nemozes da napravis ko sto treba
Preferirana ima, so glavata nanazad odi posle doenje. Nekolku dena povrakjase koga pisuvav kratko traese ili epten ako se prejade. Kaj nas e drugo. Vristi ima bekoja nelagodnost kaj stomakot. Ako ja fatis za stomace odma se streka. Makata e sto ne kaka redovno tuku na 3-4 dena. I kako da ima gasovi od koi krci stomakot. Poslednive nekolku dena go plazi jazikot i kako da se davi od nesto neznam kako da opisam. I se okokoruva kli me gura so raceto za da ja podignam…
Majki skoro za nekoj den ce pravime 5 meseci .. pedijatar me sovetuva ednas dnevno da davam vo mlekoto oriz na hipp cisto samo oriz edna nedela potoa zitarki a vo 6 mesec da pocneme so ovosje i zelencuk vie kako napravivte? Falavi
Додека не плаче од повраќање не се секирај. Има можеби грчеви? Давај еспумисан за гасови и консултација со педијатар за останатото. Иако имаат такви периоди кога се плазат со јазичето.
Незнам има поискусни мајки нека споделат мислење, јас не би. Мене ич не ми се допаѓа ова што форсираат 6месеци па све наеднаш. Ајмоооо...
Na golemiot prv zab na 11m mu izleze a ako gi cekav 4kite pak A inaku da prvo ovosje i zelencuk davav posle oriz,oves.. ama na tiktok ko so gledam so oriz pocnuvaat vistina
Незнам кај го најдоа, читам и од паднат имунитет, можно е да паднал после вакцината? Сега се вакциниравме пред неколку дена и кажав на матичната таа погрешно ме свати мисли дека е кандида, мене тоа не ми изгледа на кандида, на афти изгледаат
Не верувам, нели е рано? И плус на самото непце кај забите што треба да излезат се, ама некаде настрана доаѓа а првите заби нели се предните запчиња? Постирав баш слика во темата итно, мене на афти ми личат
Смееш мајка,јас баш пред некој ден се жалев во др.тема за болки јаки во грбот,ми пишаа дека може,а докторот исто ми кажа,така да шлапај се слободно,болки не се трпат