Мила, секако дека не го форсирам бебето да спие. Може лошо сум пишала, не го држиме во раце по два саати. Кога ќе му се приспие, го нишкаме, тој заспива ама само што ќе го спуштиме во креветчето се буди, некогаш дури и не ги отвара очите туку миже и плаче. Потоа пак го креваме, го нишкаме и пак истото кога ќе го спуштиме. Два-три пати така дури поцврсто да заспие. Некогаш ќе поспие 10-15 мин. и пак истата приказна. И така целата таа процедура трае некогаш и два саати.
Mamicki,vo vrska za spienjeto navecer,vo kolicka i nadvor na terasata,abe veruvale ili ne za pomalku od 5min i gotova e,zaspiena i toa cvrsto..i sega koga kenka koga nesska da zaspie samo ke ja iznesam i raat sme
@stefanija70 momentalno ne sum doma da ja slikam ama nema da utnes, taa e.spanska krema imaat i sampon protiv perut koj isto im e mn dobar i nekoj gel mislam za tusiranje.pobaraj ja vo zegin slobodno
Isti sme i nie.od sabajle izlezeme li u dvorce za 5 min zaspiva i koma e va saata.i jas pocnav nadvor da si ja uspivam.pa zesko im e
Lele majki se isplasiv malku, fontanelata na bebus mu e vekje skoro zatvorena, a imame samo 3ipol meseci... Doktorot rece ima on golemo glavce da ne se plasam i nisto drugo ne mi objasni... :/ Iskustva nekoi? Znaete li nesto okolu ova? Da prestanam da mu davam vigantol? Ortopedot vo remedika kaza da mu davam po 2 kapki zatoa sto bebus e golem...
A zosto da ne se dava vigantol?Jas mislam deka podolgo se pijat.Nam ni rekoa da pieme tri do cetiri kapki.
Нас педијатарот ни рече дека вигантол ќе пиеме барем до крај на следната зима (ќе има околу година и 2-3 месеци). И синко е голем, пиеме по две капки, а сега во лето повремено му давам само по една.
И нам ни рекоа по две капки оти бебуш е голем. До година се пијат обавезно, а после година не се пијат преку летото или барем се намалува дозата.
Mamicki jas za mnogu kratko ke vi se pridruzam vo tenava Pa sakam da ve prasam kakvu vlazni maramici koristite za gazeto? Sakam da praktikuvam da go mijam ali novorodence celo vreme po cesma..neznam dali ke uspeam...Citav deka mnogu se stetni no moram sa zemam nekoi pa ve molam pisete koi gi koristite i od koi ste najzadovolni
Ние никако не користиме влажни, син ми е зимско бебе и наместо под чешма јас му го чистев газето на почеток со чај од камилица и памук, а подоцна само памук натопен во вода. Избегнувај влажни.