Мајки цревава и ги слушам лом и се, кркорат многу. Само на цицање е и од вчера по препорака на педијатарот чајче по 30 мл. Пие сѐ, биогаја, колиеф, еспумисан. Како да и помогнам плус? Им кркорат ли на вашите ?
3++ e nema grcevi a uste mu krkorat, ako ne go boli da placi normalno e da krkorat, imam zaprimeteno najcesto posle krkorenjeto kaka, posle sekoj podoj skoro
Рака на срце, намали со додатоциве... Јас сменив пробиотик, и и се смири.... Ние попладне имавме грчеви па давав накај 14ч ваја. И тоа беше тоа. После прекинав све да давам. Сега 3++ има кркорење и грчеви башка скок дефинитивно, и купив еспумисан и ваја пробиотик. Знам дека и направив грч со Цедевита. Ќе пробам да и помогнам, језда мораат да си одминат сами...
Со големата со тиква почнав. Сега планирам со зеленчук, морков, тиквичка, па после ќе свртам јаболко, круша, тиква. Најубаво почни со свежо, не со купечките каши, да се запознае бебе со вистинските вкусови.Па здравје има време за купечки кашички, кога ќе си јаде оброк.
Ако само кркорат, а не плаче, не се грчи, намали капките . Многу е тоа. Да ми е овој памет , на почетокот, не би давала толку на бебе. На мојава и кркореа, ама се среди и тоа. Само на Д3+Омега сме и тоа се што давам.
Така и си мислев и вчера золва ми беше кај нас и баш за тоа зборевме и ми вика е што ќе спремаш за една лажичка, земи му тегличка и ме замисли. Ама јас сепак мислам дека ќе си се послушам и ќе му спремам. Има време секако, уште немаме ни 4 месеци, ама си собирам информации на таа тема. Колку мл млекце даваш сега и колку пати во денот? Синко мн лаком, само гладен е, ни 3 часа не издржува.
Па најлесно е на почеток, по пола морков, јаболко, круша проваруваш, не е нешто спремање. Синко мој уште пие по 6 7 пати млеко. Едвај го држи 3 саати, а ако му дадам 200 мл го бљуцка. Задутре сме на педијатар да видам штонќе ми каже.
Ние сме 4 и зс две недели ке и почнам со вкусови. Ме интересира матичната ми кажа со јаболко да почнам 3 денс па четвртиот да изѓешам јаболко и морков. И друго ме интересира јаболкото како да го спремам и се друго? Ги сечкам и ги варам после и пасирам? Каква треба да биде кашичката потечна погуста? Треба ли млекце од моето да и ставам или водичка нешто?
Не бее како на бебе Цедевита хахаха јас пиев, и приметив на неколку пати деновите коа пиев Цедевита бебе се грчеше. На доење сме.
Шпикозни и боди на кратки. Температурата сигурно паѓа до кај 20 степени во текот на ноќта, но си има дебелко кебенце.
Тенки тенки шпихозни и вреќичка како шпихизна што е, бидјеќи моја мадам несака да ја покриваме и се трга од неа. Вака барем знам дека и е таман. Температура негде под 20 е.
Да бре, која радост значи, па еден звук на мљацкање што да ти кажам....па ммм мммм....а на цице е најсмешна ќе фати ќе цицне па ќе пушти ќе и помуабети нешто па ќе си продолжи