25 е кај мене и покрај тоа што цел ден е отворен прозорецот. Само по боди со долги и долен дел пижамчиња. Покриена со тенок чаршав, како и ние.
Kako ne se otkriva ziti se? Mojot haos e cela vecer go pokrivam, zemav vreka ama podebela mi izgl si velam zesko da ne mu e.
Ami vreka oblekov i bodi so kratki i sepak mi se vide zesko da ne mu e. Ic ne znam da fatam nekoj red za spienje.
Се открива. Цело време турка со рацете, а јас цела вечер го покривам се мислам и јас за вреќа. Еве нека споделат и другите како спијат бебињата со вреќите. Дали вреди да се земе. П. С. Јас се водам по она, "ако тебе не ти е ладно, не му е и него".
Тој цитат нема врска, особено за доилки... Ако беше така надвор по кратки ќе ја шетав беба и ќе викам не бе мене не ми е ладно ни на беба не и е хихи... Мене ми се хормони у плафон а мм е зимурлив. Греота бебле, сепак мислам дека премногу ја наоблекувам зошто мм ме кара дека малку ја облекувам... Сепак за спиење шпикозни и тенко кебенце, се открива, ама секако на саат време де буди за цицкање... Најнова ствар на Google play store, најдов апликација Baby Weather. За тазе мајки мислам врши работа за облекување за надвор.
Исто од Плодност ми беше кажано дека ако не му е ладно носето дека нема гајле, т. е. Дека не му било ладно. Е сега со овие бабини деветини не знам
Види ги вреќите кој тог се и спореди со температура што спиете. Ако треба ќе земеш потенка и решено. Спас е вреќата.
Не бре жено. Исти деца ли имаме ние? Се бутка што е врз неа. Раце горе и дуфта. Ако се водам по мене, ќе го прегреам детево. Зимурлива сум многу, а она ме трпи ич топло. Зимај вреќа, ама еве совет од мене, земи од тие како шпихозна што се.
Сродни души се нашите хахаха Со ракав или без? И со колку тог? И мојот не сака многу топло гледам. А зимските сите се со 2 тог
Каде најдовте такви вреќички и дали се затворени рачињата? Јас со едно јорганче го покривам, исто како и ние. Но тој рачињата цело време надвор ги става и кога ке го земам за доење кочан ладни му се.
Моево навечер го ставам не во класична вреќичка, него ова е плус со лепенка горе за да и ги држи рачињата мирни навечер. Инаку го купив од Тополино, а вреќички имате секаде, има во Тилиа, во Енци Менци, Стружанка.
Ние сме на Железарско парно, 24/7 знаете е тоа.. не го гасат ич. Дома ни е како во лето Голем е спратов и имам исклучено 3 радијатори и пак е топло. Во спална ни е исклучен, се грее спалната само од цефките кои одат до радијатор... околу 20-22 степени е спалната. Спие во вреќичка од Нанам без ракави и таман и е. Кога е за перење вреќичката ја покривам со кебе, џабе Го шутира и го наоѓам напред пред нозе, буквално цела отскриена е... како успева не ми е јасно. И тогаш кога ќе ја најдам таква, раце и носето(некогаш цело лице) и се ладнички Во вреќичката и е баш одлично, ни топло ни ладно... никогаш испотена не сум ја земала, ни па со ладни раце и нос.
На мојот му се цело време ладни. Му ставам нараквици од време на време. Мене од болница ми рекоја да му ставам повој, а машко е му ставав првиот месец, веќе не. Мислев дека само кај женските е повојот
Рачиња и носе и се ладни и така знам дека и е ладничко... Инаку ставав до 2м, но на контрола на ортопед ни рекоа немора да ставаме и веќе не ставам. Тони ми објасни дека широк повој се става ако има проблем, инаку не мора. Тоа ставање на секое бебе е останато од порано, кога не можеле да установат дали има бебе проблем.. па затоа на сите превентивно препорака давале да се става.
Широк повој ако има потреба. Тони рече дека е супер и дека нема потреба од ништо такво. Пред тоа не сум ставала. И ми посочи дека правилно ги држи ноџињата, што е причина да не се става повој плус.