Pod 20 e i kaj nas, bodi na preramki i spikozni mu oblekvam, i so kebence podebelko e pokrien, ama pak ko ke stani za cicanje okolu 3 na sabajle ladni mu se racinjata pa i nosot, togas e najladno mislam i mu dodavam uste edno kebe. A snosti mu oblekov plus bodi na dolgi pa na sekoi 2 saati se budese se si mislam zesko mu bese, i nikako da go pogodam
На мојава често и се ладни и раце и нозе, а топло ни е дома, што не е знак дека и е ладно. Неа и се потат како мене и од тоа и се ладат. Кога носето е ладно е знак. Инаку ние сме месец плус две недели, со дупла пелена е, по препорака од педијатар од Систина. Наредна недела сме на ортопед па ќе видам и она што ќе каже.
Со боди по долги или шпихозни над тоа како тенки обложени шпихозни и во корпа ја шетам. Вчера ја покрив и со тенко кебенце, но почна да прета, жешко и беше изгледа.
А ако е носето ладно немора да значи дека е ладно ако градите се топли Можда грешам така ама така ме држи паметот. Мојата не поднесува да е облечена во хеланчиња , се бунтува ептен Голема борба водиме кога искачаме надвор и си седи мирна во кенгур, целата е топла а носето ладно
Мене ми рекоа да го проверувам на гради дали е ладен или топол. До денес цело време беше топол, прв пат утрово поладен беше таму, па претпоставувам ладно му било. Спие со боди и шпихозни, колку и да го покривам се открива, некогаш ќебето е доле кај нозете, некогаш над глава, како успева не знам
До која возраст се креваат за да ждригнат? Така убаво си заспива кога цица, толку ми е жал да ја кренам, ја будам секогаш.
Za tie sto imate pogolemo dete i bebe sto doprva ke dojde kako se organizirate za spienje, golemiot veke spie vo svoja soba od 3 godini.
Колку спијат дневно вашите бебиња? Мојот е скоро 2м. Едвај по 30 минути и тоа 2-3 пати во денот . А враце цел ден може да спија.таман го спуштам во креветче, одма ги отвара очите. Не можам ништо да сработам преку ден, сака цело време внимание. А за да одморам, веќе заборавив како е
Јас сум задоволна од вреќата само таа што ја добивме како поклон некако тенка ми се гледа, мене стварно незнам што ме снајде, цело време ми студи, со ќебе сум покриена и плус јорган а дома станот го топлиме со клима температурата во спалната е некаде 20 степени, се си мислам тенка е вреќата, планирам да нарачам по дебела..
3/4 дремки сигурно, обично првата и последната се најдолги периодов, и само во раце еве 4 месеци сме, ништо се нема сменето. Сто пати пробав да го научам, се буди и потоа полошо е..
Мојот сака да спие, а не спие и се мачи. И после нервозен е, пишти. Крајот не му се најдува. Не сака ни во релаксатор. Преморена сум
Да, јас проверувам на врат и гради. Така ми кажаа. Рачињата и нозете и летоска му беа ладни. И носето знае да е ладно некогаш, ама дома ни е 26 степени, нема шанси он по долги, ние по кратки сме него да му е ладно.
Јас до 40 дена, од тогаш не го држам навечер и нема никаков проблем. На ад е во креветчето си пие во сон.
Moevo denski spie vo kolicka, vo korpata. Mi zaspiva v race, go cekam ubo da zaspie pa go ostavam vo kolicka, ako se podrazbudi go vozam malku i si prodolzuva. A nokje vo gnezdo sam si prezaspiva a i ne se budi za cicanje, mizi i bara Gledaj tocno na vreme da mu se dremkite i cicanjeto, jas malku ako zakasnam borbi vodime.
Edit; Сега гледам што сум пишала Уште ја држам да ждригне. Два месеци е. Ако не ждригне плаче додека не ја кренам за да се изждрига. А и ако не ждригне ми враќа млеко назад.
И моето преку денот го ставам во количка. Најадено, враце се комира и штом го спуштам ете го одма зинал хахаха. Ни возење ни нишкање, ништо не помага овие денови. Навечер фала богу спие, ама преку денот тешко мене е.