Кај мене и да ждригне пак враќа млекце, макар и да не му е цело испиено и пак продолжува да си пие хахаха
Ќерката спие со татко и кај нејзе во соба, а јас со бебе во спална. Чим спие сам во соба, немаш гајле, ќе си спиете со бебе во спална.
Јас уште го ждригнувам после млеко, скоро 5 мес е ама само преку ден. Навечер во спиење пие и не го кревам го оставам така. До 2 мес беше на доење, исто правев, ќе го подржев некоја мин исправен заспан, ако ждригне ок, ако не, го спуштав.
Два има и уште ја дигам. Еве ја спие на мое рамо, чекам да ждригне. Ако не ждригне, се буди, плаче додека не ја кренам, за да ждригне.
Мајки како ги ставате да спијат вашите бебуши? Давам млеко држам за да ждрига па 20 30 мин на висока перница за да не повраќа после тоа одтавам во креветче. Е сега дали правилно правам на високо што оставам една врз друга перница исправена? И после во креветче спие на грб за главата незнам неможам да свртам еднаш лево па десно незнам како се плашам ќе се сплеска назад главата сме еден месец
Ја држам да ждригне, па ја легнувам на страна. Ја држам некои 10-15 мин. Еднаш на една страна, после на друга.
A грбчето дали на рамно скроз или и тоа на една страна, освен нешто да ставам некоја извиткана тетра јас неможам да му ја свртам главата
Za spienje ne, mene mi kaza pedijatar od sistina denski koga ke spie taka i ti koga ke go nadgleduvas. Go vrtis bebeto ednas na edna strana stavas krpa ili nesto kako potpora nazad pa dr dremka od dr strana. Sekako mozes i glavata.
Дали ги шетате и навечер ? освен преку ден што сме малку на сонце до пола саат-1 саат зависи и толку, а дома е ептен кенкава надвор е помирна
На Бекутан? Колкаво е твоето и по колку даваш? И дали со бебешка вода или вриеш од чешма! Моето месец и две недели и ми рече педијатарот пи 30 мл два три пати на ден, но давам по неколку лажички, се плашам да не ми се изремети со доењето
Давав. Бев решена дека чај нема да дадам. Ама во тоа лудило, си подгазив збор и дадов. И мислам дека од тоа и се смирија и завршивме со нив.
Епа и јас сум иста, нејќам да давам а гледам и се смирува стомачето од него и кака полесно. На тоа вриштење што не ќе дадам. По колку пати на ден даваше и дали треба размак со доењето или може по неколку лажички кратко пред или после подој?
Многу е 30мл, два три пати на ден. Какви се овие совети од педијатри?! Бебе треба да напредува, да цица, а не со чај да полни меше. Јас 30 мл, во тек на цел ден му давав, Бекутан без шеќер што е. Со Горска вода го правев. Не му помогна ништо.