На другарка малата супееер напредуваше и педијатар и рекол време е за вкусови, на 4 месеци. И мене ми ја неа логиката, ако бебе напреднува , да се почнува со кашички на 4 м.
Видиш тебе ти рекле во Систина да не ставаш повој, на Лаура и рекле да става повој. Во иста болница нема унифициран став на доктори од ист оддел, а не па пошироко. Кој како си мисли со тера, слабо пратење препораки сзо и сл. Не сум знаела дека има врска рефлукс со храна порано давање. Ти се погодил тебе поначитаниот педијатар од Систина . Па процент зема од гаќите сигурно . И рецептче со печат да не ти даде за нив?
И солен раствор да сум зела ама само од аква марис делувало и тоа у виола да сум зела за да си имам дома а дете ни затнато ни му тече нос туку само на контрола бевме..
Па да се препорачува зошто се очекува да престане рефлуксот или значително да се намали кога ќе почне бебе со поцврста храна. Јас кај 3ца сум била во Систина, сите тројца така ми кажале. Мислам не дека нешто ги бранам, божем процент зимам ама стварно ок искуство имам од таму освен тоа што се прескапи услугите.
И за капките. Д3 до К1 и Д3 со Омега. Таа омегата труе на рибино масло. И обавезно ке те праша дали земаш. Ај за К1 ок, ама другиве.
Па и за Бејбитолот. Маркетинг на најјако, на ГАК се влезени, на картончето ги пишува. Мислиш нема друг витамин д, само тој ко да е.
Ние сме 3++ и мислам дека влеговме во 4ти скок. Почна да се буди свеж пред 6ч и не презаспива по доење. Инаку во 7 стануваше, по старото време .
Мојов не се буди ама цела вечер мрдаааааа. Се врти, се превртува, се бута со главата нагоре, раце ми паднаа нишкајќи го. И кажувам вчера на докторкава, вика абе живо дете, ппубаво така него мирно некое. Ко што памтам вакви маки неспијачки до 6 мес, после ми се чини попдносливо беше.
Не да труе омегата аууу. Нормално бебе ќе плука Педијатарот ми кажа да си дотрошам Бејбитолот и после Д3 само и омега. Имало заедно што се, а имало и посебно. Она ми кажа како сакам. Кои вие ги користите? Уште едно имам за утре, па да си набавам.
Солдевит земав јас од 400. Дека јас имам коростено од 1000. И шприцаш само во уста. Ова со тие ситните капсулчиња... еднаш ми се лизна од прстите во устата. Имаш и ПливитД3 ама од нив треба да броиш.
Jas uste edno pakuvanje babytol i plivit d3 ke zemam 25 den na recept se. Taka i so golemiot napraviv. Tie i jas gi pijam i za doilki se. Ova za onmega sto kazivate otkako ja prekinav se proretcinja grcevite. Slucajno video na youtube gledav Pedijatarka go kaza toa deka i se pozalile mnogu majki od omegata. I jas ja prekinav. Ke prodolzam posle 4 mes. Pred 5 god koga se porodiv so sin mi ne davaa onega vednas posle toa voveduvavme. Za omega mozebi ke prodolzam so molers. Samo da vidam so pedijatar prvo
Jas iskreno od aqua maris sum mnogu zadovolna i na dvajcata zatnato ne zatnati im prskam zosto prasina, zagaden vozduh, klima, virusi… vaka nekako kako mienje zabi mienje nos mi e..