Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Ќе знаеш верувај. Нема грчење , не плаче до помодрување и зајдување. Плаче за јадење, ама не е такво плачење како од грчевите.
    Тоа плачење од грчевите, уште ми е во глава и душа ме боли, кога ќе ми текне каква беше. Душа мајкина.

Abc baby, Lady Miami and senza.parole like this.
  2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

За оградица јас би, кога би седело бебе стабилно.

senza.parole likes this.
  3. Tea SK

Tea SK Популарен член

За оградица не знам ама на подлога на земја моиве се од 2 ипол месеци.
    Во оградица евентуално кога ќе се раздвижат, лазат, па да завршиш некоја работа.

senza.parole likes this.
  4. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Jas boks kupiv na 4ipol meseci, prethodno samo podloga imavme na zemja ama posto se prevrtuvase od meshe na grvce i ednas se sluci so glavata na parket da udri pa morase i boks

sani99 and senza.parole like this.
  5. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Кога почнаа да ви спијат наизменично и на двете страни? Моево се врти, ама сѐ уште повеќе преферира на лево да спие.
    Со тетра пробав, се нервира, се бутка, дури не ја измести, не заспива. :worried:

6. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Сам се врти цело време. И пешкир ставав, се изместува и се врти. И малу на едната страна главчето е како порамно, и сега преку ден кога лежи ставам играчки на едната страна за да ја врти главата натаму и во креветче го свртев зошто се врти на кај мене. Ништо друго не ми успева.

senza.parole likes this.
  7. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Исто и кај нас.
    Мислев накај ѕид свртен сака да е, зошто под креветче имаме сијалица, па да не му смета, ама не, си се врти лево и плус накај мене.
    Сега пак ќе го ставам обратно да спие, а и преку ден максимално од десно само да го занимавам, мислам тоа е чарето.

Lady Miami likes this.
  8. Laura7

Laura7 Истакнат член

Мајки некоја чие бебче има папочна кила да ми пише дали е нормално кога ќе се помрдне и ќе го допреме папочето испушта звук како кркорење не знам како да доловам, гр гр прави, како да крцка. Наредна недела ќе одиме да ја види и детски хирург, но до тогаш да не мислам.

9. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Истото беше и кај нас и исто пд едната страна кај со лежеше порамно е посплескано

10. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Мајки, овде е поактивна темата па да прашам.Дали е ова знак дека ќе има забче? Многу плаче цела ноќ не сме спани. Со непцата ми ја стега брадавицата и многу непријатно ми е.Прво бебе ми е па немам искуство:wasntme:

Attached Files:

11. lala15

lala15 Истакнат член

Мајки имам бебче старо 1 недела, после секое цицање многу тешко ждригнува, ја држиме подолго, ја масираме на грпчето ама џабе, одма почнува да ика, одобено кога ќе заспие, се буди од икањето, значи отприлика 3-4 пати дневно ика и тоа гласно, се мачи.. ве молам за совет како да го надминеме ова.

12. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Majki po kolku minuti cicaat vasite bebinja na 2 mesecna vozrast? Mojava r cel den na cicka po 4-5 min, pa se trga i nabrzo a vristi pisti kako da e gladna. Mislev se
    Grcevi caj i dadov becutan 100ml
    Na eks go ispi, a nekni zborevme deka 30ml caj se mnogu….a ne 100!

13. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Osven da smenis stil na doenje neznam drugo. I mojata na pocetok mnogu cesti ikase. Da vidis i temperaturata vo sobata da ne i e ladno i od ladno ponekogas ikaat ili dane i e vodena oelenaga.’

lala15 likes this.
  14. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

После со движење и повеќе седење се корегира?
    Малку е ама јас го приметувам и не сакам да биде повеќе.

15. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Zosto caj majka od 2 meseci, nema potreba i toa 100 ml mn e. Inace nemam iskustvo so doenje ama dali imas dovolno mleko?? Cim ispila 100 ml naednas.

16. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Eh kolku maka vidovme so taa omilenata str, sekakvi pozi probani sekakvi dusecinja pernici. Ednostavno omilena mu bese desna str ama nakaj2-3 mesec pocna i na dr str da ja vrti. Sepak jas zabelezuvam razlika 8 meseci sme. Se nadevam ke se sredi.

17. vampy.witch

vampy.witch Истакнат член

Здраво. Деновиве мака мачиме со бебче. После секое цицање повраќа, од како ќе поврати бара пак да цица, нервозна е. Често се буди при спиење, а навечер ќе стане на кај 2-3ч и будни сме до 10-11ч со по некоја дремка од 10мин во раце :sweat:. Не знам што може да е проблемот, дали скок во развој немам појма но неиздржливо е веќе. Инаку после секое цицање си подригнува, ја држиме и по пола саат исправена и пак повраќа. :worried: Проблемов е веќе неколку дена, секој ден. И порано знаеше да бљуцне или да поврати но многу ретко. Беба има еден месец.
    Некоја дали имала ваков проблем?

18. јolene

јolene Популарен член

Сите бебиња икаат, некои повеќе, некои помалку.
    Моето многу икаше исто. Прашував на доктор, рече дека не им смета на нив. После се намалува.
    И генерално да тешко ждригаше и моето. Побарај на нет, како да го ждригнеш, ако не може со стоње на рамо и тапкање полека по грпчето, имаше и други начини. Или држи високо подолго време.
    Ќе помине и тоа. После 5-6 месец се нормализира. Мојата и сега ика, има такви денови.
    Понуди му да цица кога ќе заика, или од шише млеко ако е на ад. Ќе голтне неколку голтки, ќе му помине.
    Прашај си и на доктор слободно, ама не е ништо необично.

lala15 likes this.
  19. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се надевам и ја на тоа 5 и пол мес сме.. сеуштр не седи..плус назад црлу кругови коса попадната има ...си викам да почни да расти косса подруго ќе е ама бавно расте

20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Синко до кај 2 ипол мес спиеше само на десно свртен и му беше сплескано главчето и накривено на десно кога го држевме исправен.
    Му правевме вежби, ортопед ни кажа , и цело време на меше. Значи кога и да беше буден, на меше беше. После тоа почна и на меше да спие. Сега е супер.
    Форсирај на меше седење, а за спиење сврти го обратно, ноџињата кај што е главата.

sani99 and marrisa like this.