Ќе знаеш верувај. Нема грчење , не плаче до помодрување и зајдување. Плаче за јадење, ама не е такво плачење како од грчевите. Тоа плачење од грчевите, уште ми е во глава и душа ме боли, кога ќе ми текне каква беше. Душа мајкина.
За оградица не знам ама на подлога на земја моиве се од 2 ипол месеци. Во оградица евентуално кога ќе се раздвижат, лазат, па да завршиш некоја работа.
Jas boks kupiv na 4ipol meseci, prethodno samo podloga imavme na zemja ama posto se prevrtuvase od meshe na grvce i ednas se sluci so glavata na parket da udri pa morase i boks
Кога почнаа да ви спијат наизменично и на двете страни? Моево се врти, ама сѐ уште повеќе преферира на лево да спие. Со тетра пробав, се нервира, се бутка, дури не ја измести, не заспива.
Сам се врти цело време. И пешкир ставав, се изместува и се врти. И малу на едната страна главчето е како порамно, и сега преку ден кога лежи ставам играчки на едната страна за да ја врти главата натаму и во креветче го свртев зошто се врти на кај мене. Ништо друго не ми успева.
Исто и кај нас. Мислев накај ѕид свртен сака да е, зошто под креветче имаме сијалица, па да не му смета, ама не, си се врти лево и плус накај мене. Сега пак ќе го ставам обратно да спие, а и преку ден максимално од десно само да го занимавам, мислам тоа е чарето.
Мајки некоја чие бебче има папочна кила да ми пише дали е нормално кога ќе се помрдне и ќе го допреме папочето испушта звук како кркорење не знам како да доловам, гр гр прави, како да крцка. Наредна недела ќе одиме да ја види и детски хирург, но до тогаш да не мислам.
Мајки, овде е поактивна темата па да прашам.Дали е ова знак дека ќе има забче? Многу плаче цела ноќ не сме спани. Со непцата ми ја стега брадавицата и многу непријатно ми е.Прво бебе ми е па немам искуство
Мајки имам бебче старо 1 недела, после секое цицање многу тешко ждригнува, ја држиме подолго, ја масираме на грпчето ама џабе, одма почнува да ика, одобено кога ќе заспие, се буди од икањето, значи отприлика 3-4 пати дневно ика и тоа гласно, се мачи.. ве молам за совет како да го надминеме ова.
Majki po kolku minuti cicaat vasite bebinja na 2 mesecna vozrast? Mojava r cel den na cicka po 4-5 min, pa se trga i nabrzo a vristi pisti kako da e gladna. Mislev se Grcevi caj i dadov becutan 100ml Na eks go ispi, a nekni zborevme deka 30ml caj se mnogu….a ne 100!
Osven da smenis stil na doenje neznam drugo. I mojata na pocetok mnogu cesti ikase. Da vidis i temperaturata vo sobata da ne i e ladno i od ladno ponekogas ikaat ili dane i e vodena oelenaga.’
После со движење и повеќе седење се корегира? Малку е ама јас го приметувам и не сакам да биде повеќе.
Zosto caj majka od 2 meseci, nema potreba i toa 100 ml mn e. Inace nemam iskustvo so doenje ama dali imas dovolno mleko?? Cim ispila 100 ml naednas.
Eh kolku maka vidovme so taa omilenata str, sekakvi pozi probani sekakvi dusecinja pernici. Ednostavno omilena mu bese desna str ama nakaj2-3 mesec pocna i na dr str da ja vrti. Sepak jas zabelezuvam razlika 8 meseci sme. Se nadevam ke se sredi.
Здраво. Деновиве мака мачиме со бебче. После секое цицање повраќа, од како ќе поврати бара пак да цица, нервозна е. Често се буди при спиење, а навечер ќе стане на кај 2-3ч и будни сме до 10-11ч со по некоја дремка од 10мин во раце . Не знам што може да е проблемот, дали скок во развој немам појма но неиздржливо е веќе. Инаку после секое цицање си подригнува, ја држиме и по пола саат исправена и пак повраќа. Проблемов е веќе неколку дена, секој ден. И порано знаеше да бљуцне или да поврати но многу ретко. Беба има еден месец. Некоја дали имала ваков проблем?
Сите бебиња икаат, некои повеќе, некои помалку. Моето многу икаше исто. Прашував на доктор, рече дека не им смета на нив. После се намалува. И генерално да тешко ждригаше и моето. Побарај на нет, како да го ждригнеш, ако не може со стоње на рамо и тапкање полека по грпчето, имаше и други начини. Или држи високо подолго време. Ќе помине и тоа. После 5-6 месец се нормализира. Мојата и сега ика, има такви денови. Понуди му да цица кога ќе заика, или од шише млеко ако е на ад. Ќе голтне неколку голтки, ќе му помине. Прашај си и на доктор слободно, ама не е ништо необично.
Се надевам и ја на тоа 5 и пол мес сме.. сеуштр не седи..плус назад црлу кругови коса попадната има ...си викам да почни да расти косса подруго ќе е ама бавно расте
Синко до кај 2 ипол мес спиеше само на десно свртен и му беше сплескано главчето и накривено на десно кога го држевме исправен. Му правевме вежби, ортопед ни кажа , и цело време на меше. Значи кога и да беше буден, на меше беше. После тоа почна и на меше да спие. Сега е супер. Форсирај на меше седење, а за спиење сврти го обратно, ноџињата кај што е главата.