Па пред да си одиш од болница прашај ги таму за совет.И моето го дохрануваа а дома само цицаше и супер си напредуваше.
Не би требало, ќе ти се воспостави лактација за кратко време. И ќе го нахрануваш со твоето млекце. На бебе желудничето му е со големина на оревче моментално. Ставај бебе што почесто на града, оно ќе стимулира млекце. Добредојде, Ти пожелувам успешна доенечка приказна.
Jas se soglasuvam so pogornite soveti. Probaj samo so doenje. AD mozes vo sekoe vreme da kupis od apteka. Ama podobro probaj bez na pocetokot. Pij poveke tecnosti mene mi pomogna cajot na Hip za doilki. I odmoraj poveke i ne misli na toa dali ke imas mleko ili ne. Relaksirano
Кога ќе ве отпуштаат од болница ќе ти дадат совет како да постапуваш и кога да одиш на контрола. Твое е дали ќе ги слушаш советите. Кај мене поминаа 10тина дена додека да надојде млеко па користевме дохрана која постепено ја намалувавме и кога имаше околу 40 дена престанав да ја користам
Купи си електрична пумпа за да стимулираш лактација поголема, бебето можеби ќе има доволно сила да влече но можеби и не, секое различно, спијат по мн во првите денови, но и количински не им е потребно многу млеко, после доење корости пумпа. Јас дохрана на прсти се брои колку пати сум дала, влечеше добро бебето и дали 2-3 дена давав по 1-2, ќе си го осетиш бебето, и најважно на првата контрола ќе знаеш дали и колку да даваш дохрана.
Од кога почнавте во кенгур да ги носите? Кон напред главата после 5ти месец ми се чини кажа ортопедот. Ама кон мене свртен, не се сеќавам како кажа.
Кенгури се или 0+ или 3+ колку што знам.... Јас од месец па натака во слинг марамата ја носев ќерле. Обожава. Кенгур сеуште немам земено...
Majki bebeto mi e 5 meseci imame slajm vo grlo nikako ne mozeme da go izvadime od toa hrci koga ce se nakasla prekinuva potoa pak.. pravime i inhalacija so sinomarin cortire ne pomaga.... radi toa ne mozeme vakcini da primime crp super krvna slika dobro osven leukociti pokaceni malku 7 vrednost se ... Dali nekoj imal takvo iskustvo falavi mnogu
Mu pravam da nisto ne pomaga ..da imam povekje pati pisuvano vekje 3 meseci ne mozeme da go sredime toa
Здраво мајки Бебето ми има 2 месеци и недела дена скоро, уште не го носив на ортопед, со првото бевме кај Видоевски Сега незнам дали работи Гледам го спомнувате и Тони Талевски? Дали таму да одам и има контакт за закажување? И за првата вакцина треба јас да и спомнам на педијатарот или таа треба да каже? Уште книшка не извадивме
Првиот ортопедски преглед е на 2м, така да веќе треба да одите. Пиши Тони Талески на гугл, ќе ти излезе и ординацијата и бројче. Ние бевме кај него, супер е. Исто и вакцините ти се сега, незнам зошто не ти спомнале и во родилиште и сега педијатар... Мојава на 2м и 3,4 дена ги прими. Без книшка мислам нема да можеш да го носиш, нема значи сеуште ни здравствен број...
Само да надополнам на тоа што го пишала претходната членка. Нас ни рекоа може нова празна книшка да се однесе па после тоа да се завери книшката кај матичен педијатар. Колку да имаш нешто каде ќе се внесат приманите вакцини
Пак јас, матичната ми рече до осми месец се примала Рота, денес планираме да одиме па ќе видам од таму што ќе кажат, касниме две недели
Vidoevski raboti, jas ja nosev sega malata na dva meseci. Vakcini isto mora, i bez osiguruvanje ako ne e regulirano gi davaat, besplatni se, ama kniška mora da ima za da se zavedat Od rabota toa za dva dena maksimum kje rešat, ili vie samite ako ste nevraboteni roditeli