Zdravo Mamicki Edno prasanje Ana denes pravi 6 dena , vcera i padna papoceto no nekako ima korupce i malku krvce . Tuka patronaznata sestra i go slikav go vide rece okey e , ama sepak vasi iskustva da slusnam da sum malce pomirna ...
Нормално мајка. Ќе гледаш после бањање, да исушиш со газа. Хидроген ќе ставаш во папочето да врие, па и тоа сушиш и бивацин прашок после. Ние вака третиравме, по препорака на педијатар.
Нас ни падна на 11-тиот ден. Ние никако не го бањавме, така не советуваа тука. Само со влажно крпче почесто. Ни беше ѝ страв да не инфицираме нешто кај папочето. Исто остана малку крвче, падна и тоа после 5-6 дена и веќе беше скроз чисто.
Со упат од педијатар ќе идете. Кога ќе имате книшка и ќе е бебе осигурано, ќе ви даде упат и ќе идете. Сите бебиња идат на тој скрининг, што се родени на Гак, бидејќи не им работи апаратот за проверка. За Чаир не би знаела да кажам. Ќе тропкаш , звуци и ќе гледаш реакција на бебе.
Јас набавив и лепенки и парацетамол за вакцините, ама совет од педијатар ми беше не давам или ставам ништо превентивно, туку само ако има некоја реакција. Ни кажаа да го тушираме ако има температура само заборавив до колку степени тоа важеше. До сега два пати се вакцинираше и фала богу никакви реакции немаше. Во понеделник сме пак на вакцина.
Za kade vi zakazuvat za orl klinika? Nisto ne ni spomna maticnata, za ortoped samo ni kazaa na 2meseci tolku ova neznam dali ima rok ili moze iste vtora treta nedela da se proveri
И излезе ко лишај нешто лево од брадутката.. Не цуца цуцла, многу се лигаве. Ко рапаво е местото, му сликав на педијатарот рече само со пантенол да мачкам.. Ама вчера беше подпоминато еве сеа пак дојде до израз. Искуство? Шо да мачкам, дерматит ли е?
Ќе почниш ти сама полека накај 7 8 месец..првото ми р машко и му се птвори со неколку обиди во банање...
Да отвараш мајка и тоа што порано тоа полесно и подобро слушај паталец. Со синко број 1 на крај го носевме кај Симеонов во Систина да му го до отворат што плачење даде не можам да ти опишам. Башка дома процедури што треба од после мачкање крем па бегаше знаеше што го чека едвај се убедувавме. Плус му се собра фимоза внатре од што не му се отвараше целосно не можеше да му се исчисти како што треба. Полека на секое капење ќе отварате и на секое гледајте по малку повеќе, знае маж ти тоа сигурно. Ако не се лажам бебенце е синчето ќе му го средите лесно.
Бебенце е да, 5 мес има. Маж ми му го отвара по малце водичка да влезе на бањање. А скроз треба да се тегне, до доле или по малку колку што пди? Многу комплицирано ова со машкиве бебиња, со ќерче бриши пд напред на назад и толку
Истото и мене ме интересираше, страв ми е да го гибам јас, маж ми понекогаш му го отвара кога го капиме
Не одма скроз до долу, постепено на секое капење по малку подолу ќе отварате. Прво до кај што се отвара, следно капење малку повеќе ќе потегнете, за да не го боли, следно пак исто. И најдобро скроз на крај од капењето да му омекне малку кожичката.
До кој месец им давате пробиотик на бебињата, тие што сте со царски? И дали им давате воопшто. Јас му давам од првиот ден