И јас не го правам ова, не знам, страв ми е. А докторката напомена неколку пати, таму таа проба еднаш. Нареден пат ќе и кажам да ми покаже.
Мене педијатарот стрикно ми напомена да не се чепкало воопшто, такви биле препораките демек на светско ниво, се очекувало само да се отвори до 4 год. Кога изгуглав стварно така пишува, а вака сите што ги знам ми викаат да се отвора. Ќе му оставам јас на маж ми, мене страв ми е
А кажи ми на колку недели ја примивте? Нас мислам ни закажа во 10 недела. Од колку до колку недели се прима првата?
Jas praktikuvam dzivricki bidekji hulahopkite nekako ne mi se prakticni duri i pogolemki da se pak ne se dovolno elasticni. Sepak toa e moe mislenje ili mozebi ne sum nashla dobri hulahopcinja.
Две машки имам од педијатар ми е кажано да не отворам, до 8 години ќе се отвори самото. Големиот е 5 години скоро да е отворено и сега сам си го чисти при капење. На внук ми со сила му го отвори доктор, се изнамачи детето после 3-4 дена со плачење мочаше
Jas isto naracav od nanam i ja dobiv po 4 dena i toa bidekji vo sabota ja naracav na 9ti a na 14ti sega mi stigna, proveri pak mozebi ima nekoj problem ili greska vo narackata? Mozebi nema no jas premnogu ja bendisav vrekjickata osobeno na ovaa koja i se vadat rakavite mnogu prakticna mi izgleda zatoa bi mu prepodacala na sekoj od nanam da si naracaat
И јас нарачав таква што и се вадат ракавите. Порача на 9ти овој месец? Јас порачав на 8ми абер нема уште..
Сите различно, мене педијатарката пак ни викаше да му го отвараме полека. И кога му се собра фимоза внатре и таа ни рече да одиме на детска хирургија да му го до отворат. Од другарка малиот во странство педијатарот му го отвараше на секоја контрола секој месец по малку тој влечеше и до година дена му го отвори цело. Инаку ако не се чепка можда и само ќе се отвори, односно кога ќе почнат сами да си ги тегнат хаха ќе си ги истегнат. Ама сепак мислам дека ако не се отвара не може да се исчисти убаво.
Трет ден откако примивме вакцина, на бебето ножињата му се модри. Нормална појава е или сестрата беше прегруба? Сеуште му ставам лепенки. Сируп веќе не давам... Ама се изнаплака вечерва квалитетно
Модро околу боцнатото или? Кај моето немаше модро ниту со првата ниту сега, првиот пат беше многу тврдо околу местото неколку денови, ставав кепенки и ацити-борици, и јас добив впечаток дека прегрубо ја боцнаа… многу плачеше и моето.
Да, околу му се знае како модро абе душата не ми е мирна откако го боцнаа. Цело време внимавам, ама ете. Ациди борици како ставаше? На газа? Помагаше?
Posle urologija i vakcini da se vratime na uvo nos i grlo… bebcevo pisese vristese dva dena. Na pedijatar odneseno vika ovoj plac e samo od usinjata. Ja pregleda noseto zatnato i ne razbrav kako rece sto zatnatiot nos napravilo usinjata.!? Mi dade kapki citeral i sirup aerius. Bebevo e 2 mes. So oci me gleda bebka i moli za pomos… iskustvo nekoj dali ima da spodeli. Citeralot e antibiotik. Kolku sto mi objasni pobeBzbedno e vaka nego da dava sistemski antibiotik za pienje..
Мајки бебево веке неколку дена со судни маки го успивам рика реве се витка цело, не сака да јаде јадено е 4 и пол месеца сме. 3 часа е будно веќе а ссат време успивам и џабе, а ке налегнам одма вришти и онака плаче се глеа оти и се спие..не знам веќе шо да пробам се пробав..
Најчеста причина на воспаление на уво е вирусна инфекција на горните дишни патишта ,настинка или грип. Поврзани се уво, нос и грло. Една болка од грло, ми се манифестира и накај уво секогаш. Затнат нос исто. Ќе се среди.
Isto. Istite simptomi bea. Na legnuvanje vristese, sakase vo race i toa setannje niz soba e ona visoko dignaga vo race. Odbivase grada. Cicase samo koga bese mnogu gladna. Od vristenje se crveneese isto gledas deka i se spie a ne zaspiva. Ili ako zaspie dremkaga max e 10min. Jas koga vlegov na dr vikam kma grcevi. Mi rece ti mislis deka ima grcevi. Ovoj plac e od uvoto. Odi i ti na pedijatar.
Lele da ama deka mnogu malo za kapkive i aerius. Ama dadov so da praam, ne daj Boze infekcija nesto da stane pogolema nq usi..