Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    8.113
    И јас не го правам ова, не знам, страв ми е. А докторката напомена неколку пати, таму таа проба еднаш.
    Нареден пат ќе и кажам да ми покаже.

На WhiteCat33 и Tea SK им се допаѓа ова.
  2. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.418
    Допаѓања:
    8.485
    Мене педијатарот стрикно ми напомена да не се чепкало воопшто, такви биле препораките демек на светско ниво, се очекувало само да се отвори до 4 год. Кога изгуглав стварно така пишува, а вака сите што ги знам ми викаат да се отвора. Ќе му оставам јас на маж ми, мене страв ми е :)

На Mother of 2boys и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  3. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.063
    А кажи ми на колку недели ја примивте? Нас мислам ни закажа во 10 недела. Од колку до колку недели се прима првата?

4. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    656
    До 12та треба да се прими. Ние бевме 8 недели и 3 дена.
    Таман сте :)

Последна измена: 16 ноември 2024
    На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lady.one

lady.one Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2024
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    31
    Jas praktikuvam dzivricki bidekji hulahopkite nekako ne mi se prakticni duri i pogolemki da se pak ne se dovolno elasticni. Sepak toa e moe mislenje ili mozebi ne sum nashla dobri hulahopcinja.

6. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.320
    Допаѓања:
    4.697
    Две машки имам од педијатар ми е кажано да не отворам, до 8 години ќе се отвори самото. Големиот е 5 години скоро да е отворено и сега сам си го чисти при капење. На внук ми со сила му го отвори доктор, се изнамачи детето после 3-4 дена со плачење мочаше :(

На Mother of 2boys и Tea SK им се допаѓа ова.
  7. lady.one

lady.one Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2024
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    31
    Jas isto naracav od nanam i ja dobiv po 4 dena i toa bidekji vo sabota ja naracav na 9ti a na 14ti sega mi stigna, proveri pak mozebi ima nekoj problem ili greska vo narackata? Mozebi nema no jas premnogu ja bendisav vrekjickata osobeno na ovaa koja i se vadat rakavite mnogu prakticna mi izgleda zatoa bi mu prepodacala na sekoj od nanam da si naracaat :)

8. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    656
    И јас нарачав таква што и се вадат ракавите. Порача на 9ти овој месец? Јас порачав на 8ми :rofl: абер нема уште..

9. lady.one

lady.one Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2024
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    31
    Of zosto ne svakjam, da jas minatata sabota ja naracav i vo cetvrtok mi stigna.

10. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    656
    Штета, тоа е

11. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.381
    Сите различно, мене педијатарката пак ни викаше да му го отвараме полека. И кога му се собра фимоза внатре и таа ни рече да одиме на детска хирургија да му го до отворат. Од другарка малиот во странство педијатарот му го отвараше на секоја контрола секој месец по малку тој влечеше и до година дена му го отвори цело. Инаку ако не се чепка можда и само ќе се отвори, односно кога ќе почнат сами да си ги тегнат хаха ќе си ги истегнат. Ама сепак мислам дека ако не се отвара не може да се исчисти убаво.

На WhiteCat33 и Tea SK им се допаѓа ова.
  12. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    656
    Трет ден откако примивме вакцина, на бебето ножињата му се модри. Нормална појава е или сестрата беше прегруба? Сеуште му ставам лепенки. Сируп веќе не давам...
    Ама се изнаплака вечерва квалитетно :u:

13. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    356
    Модро околу боцнатото или?
    Кај моето немаше модро ниту со првата ниту сега, првиот пат беше многу тврдо околу местото неколку денови, ставав кепенки и ацити-борици, и јас добив впечаток дека прегрубо ја боцнаа… многу плачеше и моето.

14. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    656
    Да, околу му се знае како модро :( абе душата не ми е мирна откако го боцнаа. Цело време внимавам, ама ете.
    Ациди борици како ставаше? На газа? Помагаше?

15. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    406
    Posle urologija i vakcini da se vratime na uvo nos i grlo… bebcevo pisese vristese dva dena. Na pedijatar odneseno vika ovoj plac e samo od usinjata. Ja pregleda noseto zatnato i ne razbrav kako rece sto zatnatiot nos napravilo usinjata.!? Mi dade kapki citeral i sirup aerius. Bebevo e 2 mes. So oci me gleda bebka i moli za pomos… iskustvo nekoj dali ima da spodeli. Citeralot e antibiotik. Kolku sto mi objasni pobeBzbedno e vaka nego da dava sistemski antibiotik za pienje..

16. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    625
    Мајки бебево веке неколку дена со судни маки го успивам рика реве се витка цело, не сака да јаде јадено е 4 и пол месеца сме. 3 часа е будно веќе а ссат време успивам и џабе, а ке налегнам одма вришти и онака плаче се глеа оти и се спие..не знам веќе шо да пробам се пробав..

17. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.727
    Допаѓања:
    17.801
    Уште плаче од вакцината?
    Душа мила бе.

18. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.727
    Допаѓања:
    17.801
    Најчеста причина на воспаление на уво е вирусна инфекција на горните дишни патишта ,настинка или грип.
    Поврзани се уво, нос и грло. Една болка од грло, ми се манифестира и накај уво секогаш. Затнат нос исто.
    Ќе се среди.

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    406
    Isto. Istite simptomi bea. Na legnuvanje vristese, sakase vo race i toa setannje niz soba e ona visoko dignaga vo race. Odbivase grada. Cicase samo koga bese mnogu gladna. Od vristenje se crveneese isto gledas deka i se spie a ne zaspiva. Ili ako zaspie dremkaga max e 10min. Jas koga vlegov na dr vikam kma grcevi. Mi rece ti mislis deka ima grcevi. Ovoj plac e od uvoto. Odi i ti na pedijatar.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    406
    Lele da ama deka mnogu malo za kapkive i aerius. Ama dadov so da praam, ne daj Boze infekcija nesto da stane pogolema nq usi..

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.