Неколку дена наназад, при доење имам многу грчеви, ама ептен болни кај матката некаде така некако му доаѓа. Бебе е три и пол месеци и не е само на цицање, плус со дохрана е со ад млеко. Зошто вака? Знам ок е до кај 5,6 недели да се грчи матка а доење придонесува, ама вака одеднаш после три и пол месеци?
Uzivaj, od nanam ja naracav eve i link https://nanam.mk/produkt/zimska-vrekja-so-mobilni-rakavi/ Samo sto gledam sega ja nema istava shara povekje, neznam zosto no mozebi ke te bendisaat drugite.
Преубава е вреќава. Ги гледав на сајт, ама ти поубави слики инаш направено. Јас сум во недоумица колку топли вреќава. Која темп е во сабата за да му биде таман во оваа вреќичка? Почна да се буди навечер за јадење ама не плаче, си ги лапка рачињата и крева нозе во вис и се открива.
Iskreno mi bea grdi na sajt no odluciv da rizikuvam zaradi rakavite sto se vadat, nie minimum temperatura doma cuvame 20° preku den ili koga go kapime pokacuvam na 23°/24°, na bebush mu stavam bodi po dolgi, dzivricki i spikozni + vrekjata po celden no za nokje go pokrivam plus so jorganceto od kompletot so postelnina bidekji ne moze da si ja regulira temperaturata seuste i mu dostuduva. Ne bi mu bila dovolno samo vrekja mislam ili mozebi taka e dodeka e malo no i za koga ke zaladi zimava mislam nema da mu e dovolno. Jas ja sakav za koga ke se razbudi da cica da ne go vitkam vo kebinja ili preku den da ne treba da toplam premnogu bidekji sum naviknata na umereno i nemozam da podnesam da sedam vo mnogu toplo.
За температурата што ја имаш дома, бебе ти е преоблечено за во вреќичка, плус го покриваш. Баш дека немаат регулација на тем. можеш да го прегрееш, а тоа ти е полошо. Убаво на линкот што си пратила од каде ти е земена, ти пишува како да облечеш бебе, спиред тем и тогот на вреќичката.
Drugi pak me karaa deka ke mu bilo ladno, a jas bas i citav nekade deka e poloso da im e mnogu toplo na bebinjata no nikako da se soglasam so lugjevo okolu mene. Dali duri i racinjata da mu se ladni e vored? Preku den ne mu ja stavam 24/7 no nekogas laden e na dopir na racinja i nodzinja zatoa se plasam pa dane go nastinam. Moze li sovet kako da prepoznaam deka nego mu e prijatno? Ili da pobaram za odredeni temperaturi kako da se oblekuva bebe, sekako ima na nekoi sajtovi?
Jas na 9ti minatata sabota ja naracav go imase, vcera koga otvoriv povekje go nemase toj dezen, neznam dali momentalno go nema ili samo periodicno gi menuvaat dezenite. Cudno mi padna i mene.
Овој болдов на педијатар да му го кажеш. Да, што значи дека ако е му е претопло нема да може да се поти и можеш да го прегрееш, не дека му застудува. На 24 степени само по шпихозни и тенко ќебе да го покриеш нема да му застудува ко што велиш. Раце и нозе кај мало бебе не се репер дали му е ладно/топло. Ќе го пипнеш за гради или грбче и по тоа ќе се раководиш. Најубаво си пиша, види на гугл имаш препораки на која температура како да биде облечено. И од ладно нема да настине, ќе настине од вируси и во најтопло да го чуваш, од ладно ќе ти се буди и тебе ќе те буди преку ноќ, што впрочем и е корисно кај мали бебиња, да бидат контролирани во тек на ноќта - така е дадено од природата наша.
Ај ти спиј во 2 пара тренерки и јакна и покриј се со јорган и нека биде 24 степена во соба. Ако е у вреќа која е потребата од јорган??
Те карале бабите сигурно. Ладни рачиња и ноџиња, не е знак дека му е ладно на бебе. Имаш на гугл достапно се , за тоа колку треба да облакаш бебе. Преоблечено ти е, плус јорган. 20 степ. ти е идеално за спиење. Дневно 22-23 супер ќе му е. Наоблечено, ќе се поти, ќе се суши тоа на него и ете ти настинка.
Mi go stavivte stravot so ova toplo ladno. Arno ne mislev na toa. Sea bebevp spie jas se misam dali mu e toplo ili ladno.. se si mislam usinjata od ladno da ne mi e nastinato i nosot zatnat. Neznam dali e od alergija na grejnite tela nosot zatnat sto vausnost i jas ja imam, ili od sto mu e ladno …
Ние по кратки спиеме и беба исто, носето два месеци и е затнато. Пред некој ден навечер беше 27 степени во спална, парно ftw. Затнато носе повеќе поврзувам со сув воздух него дека ладно и е ...
А како ви спијат во вреќичка жити се? Цела ноќ се боревме, пишти се тегни раката неможи убо да си ја пикни во уста, ај му ги извадив ракавите пак немирно спиеше, да е топло не е, ко ќе е на дефрост климата одма се лади дома а со ќебе па и две покриен убо си спие.
Нека му биде рачето извадено. Мојата спие во вреќичка , како шпихозна што е. Дланките и ги вадам да и се надвор. Мојава покриена да е шанси нема, вака сум раат.
Види да не ви е сув воздухот дома. Па и нашите уши се ладни сред ноќ, ако почнеме толку да гледаме. Види грпче и гради ако се топли, не му е ладно на бебуш.