Мајки под тајминг стe со спиењето или чекате знаци од бебо? Ние секој дем различно и секој ден за заспивање со тешки маки се успиваме плаче не сака налегната а и се спие. 2 часа будна некоаш и 3.пробав пред време успивање јок. Не знам како шо да правам.. Вчера се успавме у 8 станавме у 9 свежи свежи и тек у 11 и пол пак. Насабајле у 8 9 стануваме.. Се буде и у тек на ноќта за цицање.
Моето 5+ не е со тајминг, сабајле откако ќе стане најмалку издржува пред првата дремка, а убаво спие ноќе, прва дремка по саат и половина макс, следните се на 1.5 или 2 саати, лесно се успива но во раце само на друг начин многу ретко. Спие точно 30 минути, како да почнува тајмер кога ќе заспие и отвара очи по буквално точно 30 мин..
Јас нарачав од пи-ки од фб многу убав ми се свиѓа многу силуконот 850денари а и не е скап искрено еве слика само мојот е друга боја
Моево дете денес само 2 дремки ама повеќе од 2 часа беа. Не знам дали да го будам така кога ќе се успие. Ми нема смисла ама па знае често така повеќе од 2 часа да спие.
Подобро ти е тебе по 2 часа ти спие можеш да си одмориш средиш по дома кај мене дур сум го успала станал. Никако не буди оно најдобро си знае колку му треба едино ако дошла дремката блиску до време на заспивање.
Самиот си имаше некој тајминг со тоа што прозорците на будност му ги следев и заспиваше точно во 8 навечер. Арно ама сме во 4ти скок и менува нешто. Денеска две дремки една по друга. Навечер прозорецот на будност знае да го развлече. Јас не следам шема моја, следам колку време е буден и знам кога ке му се приспие, +/- некои 15 минути. @HeLenna исто е и кај нас. Повеќе од 40 минути не спие.
Ne mi e jasno kako mozat da ne spijat ili da spijat po 30-40 min. Kolku sto citam sekade isto. Nemozes da mrdnes. Od utre ke zapisuvam. Ama nekolku dremni od po pola saat
Мојот е 2 месеци. Никако да преспие убаво преку ден. Дремнува 15-20 мин. А му се спие. Дури сум се свртила ете го се разбудил. Навечер си заспива во 8. Наутро 6:30,некогаш со сила до 7
Следиме прозори на будност, околу 4 дремки имаме ретко 5 од кои две или три се кратки и две се долги пример по 1 и пол сат некогаш 2 и пол сати. Навечер од кај 20 заспива ама со 4 скок се ни е малку изреметено, на пример ќе заспие во 20 и ќе стане во 21. Сабајле 6/30 некогаш 7 се буди.
Последниве 3 дена сме хаос. Вчера имаше 2 дремки од 2 и пол часа и во 21 и 30 заспа пак и мислев ќе си спие до сабајле, и ете во 22 и 15 се разбуди и до 00 и 30 не сакаше да спие, весело беше, си се смееше, пробав 2 пати да го заспијам и заспа ама само 3 минутки и се будеше. Нешто слично и пред 2 дена. Еве го сега уште си спие и редот скроз ни се измести, не знам како да воспоставиме пак.
Бебешки акни на лице како црвени гноеници со што да ги мачкам? Бебето е 10 дена.. од што може да се појават?
Ние бевме така до пред неколку дена, исто долги дремки особено последната и потоа се будеше на 1 сат, само синоќа имаше подобрување, мислам дека е сепак до 4 скок, еве како што рачунам оваа недела треба да помини таа 19та недела по термин и се надевам ќе заврши