Примена прва вакцина. Уште ме фрка глава, колку се изнаплака. Воздух снема на два пати, едвај ја смирив. Се опремивме со сируп за секој случај. Ацидиборици земав за облоги. Од кога можам да и ставам облоги?
Викаш и сирупче да и дадам, да и олеснам болка? Она ми напомена дека ќе има болка некој ден. А сируп по потреба.
Само смирено. Јас земав сируп, ама немаше потреба. Облога ставав само дента кога прими и толку. Беше вцрвенето и потврдо местото. Од таму др ми кажа облига ако има оток. Зошто да даваш сируп ако си детето смирено?
Така ми кажаа од таму, ако не се смири да и дадам, плачеше моето многу и еднаш и дадов, мислам дека од сирупот се отспа, спиеше 2.5 саати што се нема случено преку ден.
И јас му дадов, и педијатарот ми кажа и таму докторката што беше на вакцина. 3мл за болка, ако нема температура. И моето плакаше многу, посебно на таа втората во бут.
Давај и сируп, ако плачи, ќе и ја ублажи болката. Јас му давав и кога немаше температура. Така ми кажа и педијатарот. На здравје да ви е
Ние примивме 3та доза вакцина. Температура немаше, но приметувам овие два дена многу гасови има. Дали сте имале таква промена по вакцина или пак му е од пиперка што му давав?
Не малку, водено и беше и вратчето и косичето... Еве по кратки продолживме. Греота ми е. Премногу е топло ова јас незнам како живеат луѓево, неам осет дека е зима со парново...
Предолго траеше... Денес 20ти ден. Бевме вчера на кожно ни препишаа белогент и канестен, наутро и навечер, а и меѓувреме асално да ја шљакам со Павловичева.. инаку во - Итно! Прашања за здравјето на бебињата пишувавме за што како... Фала ти, тоа и било точниот одговор. Габично било затоа се ширеше, па и до ранички дојдовме...
денес падна папочето на бебе, исчистив со алкохол и газа, ставив и пудра. Дали е ок да го избањам? Дури петок сме на контрола, па малку ми е језиво дека ќе му го намокрам да не му биде нешто.
Можеш да бањаш. Не ставај пудра. Паднато папаче се чисти со хидроген да запени и бришеш со стерилна газа. Може од рота ако примило да ома гасови. Од пиперка не верувам. Евентуално брокула нешто ако јадело.
Педијатарот ни кажа со алкохол и газа и пудра на крај. До хидроген мислам му го чистеа вчера кога бевме.