Nekako so pavloviceva ja ne bi idela. Podobro idi so sudocrem. Zinkot ke go susi mestoto od vlaga i nema kade da se razmnozuva gabickata. Pavloviceva ne e nekako premrsno? Sto znam da ne ja zadrzuva vlagata deka kako sloj stvara neznam. Opsto zboram ne deka ima osip… jas ne koristam pavloviceva. Nitu za prvoto nitu za vtorovo..
Незнам, мене па ми имаше смисла да ја мачкам мрсно на чисто, за да направам бариера помеѓу мочката и раната. Оно ја на скоро секое менување ја одмивам, ја сушам со стерилизирана тетра и мачкам Павловичева. Цинк ми кажа да не и ставам ни под разно.. И само со обични нормални пелени... Коа виде таму дека ја имав повиено ме искара, а ја и викам, жено незнам веќе што да направам...
Ako taka ti kazal doktor.. ama mene pak mi izgleda kako da nemoze kozata da dise od pavloviceva neznam sto da kazam. Moze pa i zink ne treba na rana da se stava. Da vidam da procitam.
Majki sto ste se porodile na Gak vo brzo vreme,dali na rodilniot karton vi pisuva da si napravite skrining vo Audioloski centar?
Да, ќе ти провери патронажна и педијатар у меѓувреме за да си бидеш на чисто. После колку време пишува да се направи скринингот?
Jas malce se ispaniciv koga vidov zasto nisto ne mi spomna pedijatarot sto doagjase na vizita,pa denes se javiv da prasam i kao ne im rabotel aparatot pa demek site gi prakjale..
Ете на 6м, не просветли @Flooora96 Редовен преглед за новороденче е, поради многу бебиња а мал персонал не успеваат тој преглед да го направат на ГАК. Тазе си породена претпоставувам?
Лесен опоравак и добредојде на бебо Јас кога бев на прв преглед кај педијатар они со палец и среден прст пукаа (немам поим како се вика) една страна па друга, па после со тропалче тропкаа, она се вртеше. Ваљда и кај тебе ќе проверат кога ќе одиш. Многу ти е мало бебе, ама пробај и сама, незнам што да ти кажам...
Сите ги праќаат, задолжително е. И на мојот картон пишува. Ни рече педијатарот, да извадиме матичен и извод за да може да ја пријавиме за книшка и ќе ни закаже. Иначе имам прашање, мајки со женски бебиња, на почеток нели кај дундето им пренесуваме хормони, за колку време се повлече тоа? 10 дена сме стари.