Бебето многу ми хрчи со носето, и тоа само навечер. Собата каде што спиеме не ја грееме со клима, така да сув воздух не е причината. Педијатарот рече дека нема ништо, од страна на настинка или нешто на градите. Со што можам најлесно да му го чистам носето? Освен со аспиратор,бидејќи во последно не ни помага баш
Isto k moevo e zatnato celo hrci. Ama pa negledam mrsuli da mu vlecam. I jas se mislev da pisam za pomos. Morska voda ti dade? Nie sme uste so citeral kapki..
До 6 ти месец да се направи. Ќе ти даде упат педијатарот. Две години не им работи апаратот за слух на Гак, затоа не праќаат на проверка.
Ништо нема ни мојава, а навечер и сабајле влечеме. Вчера немаше ништо, сабајле влечевме со носко. Аква марис ќе прснам, чекам малце и после влечеме.
Да од 4 намаливме на 3 бидејќи се зголеми ww на 1час и 45мин. Со тоа што сега се спиењата 1ипол час а до крај на месец треба ww да се зголеми 2часа и дремките ќе бидат по 1час и 15мин или 1час. Од 6ипол месеца треба вече на 2 дремки прозор на буднист ќе се зголеми од 2часа на 2ипол и 3часа. Во мамина спавалица за секој месец во сториња зачувани кажуваат како трева колку часа вкупно дневни дремки треба да има за да може да заспие во 19ч. И дека една дремка несмее да е подолга од 2ч. ако се види дека веќе спие 2ч и ќе спие уште да се буди.
1h и 30min 1h 1h и 15min Вака ни се зависи кога како јас ако ми стане за 30min зимам без да зборам без ништо и одма презаспивам давам да цица или продолжува при цицање или ако не продилжи зимам во раце и презаспивам ако мисмам дека е гладно ако мислам дека убаво сме јадени пред да спиеме само презаспивам
Што направи, како ги исчисти? Јас такви ствари варакина обавезно... Си имам и спреј 90/10 вода варакина...
Јас нема шанси да следам ваков ритам, мене беба секој ден ми е ново бебе... Пред 4ти скок пак имавме некој си ритам, ама сега... Денес одвај две дремки, на сила, едната у раце, другата у марама... Онака кежуал по 20 минути. Станати од 4 23 сабајле.
Јас апсолутно ништо не направив за да се воспостави ваков сличен ред, самото дете така си сакаше, дури и јас и маж ми се чудевме како е можно. Прво на 1 час и 30 минути заспиваше, сам, без јас да го успивам, после зголеми на 2 часа. Е сега последниве 3-4 дена почна да му се реметат денските дремки, спие повеќе од 2 часа и навечер почна да заспива многу касно. Јас не знаев дали да го будам, а и некако жал ми беше. Чекам да помине скоков па да пробаме да се вратиме на старо. Иначе 4тиов скок ич не се жалам како го проаѓаме. Како очекував, супер сме до сега.