Јас искрено некако не го осетив скоков 4ти да имаше некој измени ама не многу не пиштеше не ни се поремети никаков ред освен што неколку пати наместо да заспиеме од 19 до 20 часот најкасно ми заспиваше најкасно во 21часот.
Кај нас додека не направив ред дете не покажуваше знаци за спиење и беше будно 9часа па еднаш беше будно 12ч. и тогаш решив дека мора да направам ред за спиење и почнав да гледам и читам и почнав да применувам па се покажа супер
И мојава е толку, исто како зајче таман ја легнам ете ја за 10 мин прета, ајде пак ќе пробам да ја заспијам исто. Ретко се случува да поспие по саат, саат ипол. Бидејќи и мојава е колку твоето, кажи ми навечер ти станува, ја будиш за доење или менување пелена?
О честитки, не ми излегуваат веќе нотификации од труднички муабети и не сум видела. Да сте живи и здрави
Станува, прво во 1 часот, потоа уште 2 пати до 7часот се буди Таман сум заспала, ете го пак црекнал за јадење хахаха. Барем првиот пат малку подоцна да се будеше. Сам станува за јадење, а пелена не сменувам. Вие колку спиете навечер? Јас се си мислам само моево многу набрзо се буди
Ооо сваќе. Демек исти нашиве, ама мојава да не ја подречам, дуфта цела вечер, со едно будење. Па среќна сум , ако сабајлечки со млекото презаспие.
Мајки ве молам за совет. Бебе цел ден има проблем со стомачето, мислам тешко го вари млекото. 4 пати се покака… сега офка на моменти и како да се напнува за по голема нужда такви звуци испушта и се вцрвенува во лицето како да се нервира. Му ставив капки colief во млекото и почнавме со пробиотик recol. Инаку комбинираме цицање и ад хип. Како да му помогнам? Дали има грчеви? Има 11 дена.
На почеток какаат повеќе, не е до млекото. На мојата секоја втора пелена и беше какана. Колиеф ќе даваш со секој оброк, 7 пати најмногу во текот на денот. А пртка ? Од грчеви ќе плаче, ќе знаеш дека се. Ќе витка ноџиња.
Мојот бебко од 6 месеци од денес како да ми има сменет глас. Звучи како засипнат, но не знам дали е тоа или му се случуваат промени во гласот. Вака весел е, нема температура си цица млеко и јаде. Не му е затнат носот, само што кива понекогаш ама тоа скоро секој ден ништо сменето не е. Утре ќе го водам на педијатар, ама ако има некој искуство со така како засипнат глас од што може да е и што сте им давале. Се секирам додека да отидам на доктор утре.
Пртка да плачеше прееска многу кога беше гладно и какано. Ноџиња витка да… офка како да е прејадено. Пие 70мл ад млеко по препорака на педијатар и на града по 20м го ставам.
Јас би ти рекла прво града, па ад. Така се и препораките. Да прашаш дали да му дадеш на бебе и Еспумисан. Да пробаш и без пробиотик. На мојата не и пријаше ич и го тргнавме. Ама сепак консултирај се со педијатар. Зошто сите бебиња исти не се.
Да такс правам, секогаш прво града па ад. Пробиотик сега му дадов откако му почнаа тегобите. Утре сме на преглед, па ќе видиме. Ме плаши ноќва како ќе ја помине, тешко му е.
Мојот да не му Избега јадење, дури и во сонот ахахха На грешка 2 пати досега Има спиено до 3 и со уште едно будење. Си чувам Стража јаас Блазе вам што си имате такви спанковци од бебиња
Има, моето беше така нешто пред два месеци да наполни. Баш се чудевме дека не му е затнат носот. Настинат беше, му се оправи гласчето по 3-4 дена. Друг симптом немаше.
@HeLenna @_budaletinka* Си имавме ред, сама си го направи, баш и ми беше чудно што викате... Јас сум morning person, ми одговараше бебла што стануваше во 6 си се галкавме и до 7 спиеше уште малку, стануваме, па за саат ипол си бараше дремка, па во 11 си бараше дремка па во скоро 2... Е тоа и беше последна дремка, зашто чим се стемни она сврзува ноќно. Колку пати во 3 и нешто дремка ќе почнеме, она ќе стане со затворени очи отворена уста за цицка. Сеа до кај 6/7 седевме па ќе видиме. Веќе цела недела она точно во 4 23 сабајле ни пее, премногу е смешна за да ја игнорирам Ама у последно си ќутам се преправам. 6 е океј, ама 4ипол е too much Сега несака да дремка се бори, станува, кифла се прави, сака да гледа, да шета... Кенка цел ден имам компликација на најсмешното кенкање. Пресмешно е. Денес си ги гледаше ноџињата си ги фаќаше Мене ќерле ми нема сврзано ноќ, ни во 11 коа си легнувавме, ниту пак сеа... Првото спиење и трае 2ипол - 3 часа, и после на саат-саатипол се будиме.
Мајки, бебево ем дома го чувам овие денови и пак ми настина, кашла по малку и шлајмови има хрчи носето. Нема ништо на гради и само спрејче прскаме. Ама како со шлајмовите да го решиме проблемот?
Nema da go obeli varikina? Gi isprav delovide, so alkohol i kroa gi pominav i so vlazni antiseptik… lele uste mi se gadi i iste ja nemam stavenonvo transporter a tolku si ja sakav taka svitkana mala kiflicka