Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    14.548
    Здраво мајки
    Ми треба совет за мене за бебе веќе давам терапија
    И се појави кандида на јазичето, почнав со капки да ја мачкам ама мене брадавиците ме горат. Се јавив во аптека ми кажаа со сода да ги мијам само, морам нешто да користам Оти само ќе си ја пренесуваме и џабе ја мачкам. Некој совет или искуство ?

2. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.727
    Допаѓања:
    17.795
    Советувај се до педијатар, не со тие од аптека. Снаа ми исто беше,цело време пред и после подој убаво миење на градите. Може ќе ти даде да мачкаш нешто плус ти.

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  3. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    14.548

Ѕвонев кај педијатар и вчера и денес не се јавува па затоа се јавив во аптека. Градите ги мијам само реков до понеделник нема да ми се јави па да најдам нешто до понеделник … ти благодарам

4. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    977
    Пиши во другата тема, итно! Прашања за здравјето на бебињата... Таму ќе добиеш некој одговор

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  5. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.320
    Допаѓања:
    4.697
    Испери на 90, исуши во сушара или испеглај го секој дел и користи, нема зошто да не го користиш со ова е исчистено се нема ништо да му биди на бебе.

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.590
    Допаѓања:
    8.251
    Исто.
    Ама апсолутно не се замарав со никакви редови и не читав ништо. Самото бебе си постави ред

7. Кронди

Кронди Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2024
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    91
    Pred dva dena mu padna papceto..pred toa cistev so alkohol sega od koga padna so hydrogen 3% cekam da zapeni i brisam so gaza...no denes ima i krvce malce dali e normalno ?

8. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    475
    Da, moeto imase krvce nekoe vreme. Isto go tretirav kako i ti. Nemase nikakov problem.

На Кронди му/ѝ се допаѓа ова.
  9. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    1.879
    Денес испробавме вкус морков и многу го сакаше ама како што читам се давало само 2 лажички и толку, потоа нареден ден пак така ама бебо се нервираше плачеше кога веќе престанав да му давам. Прашањето ми е дали утре можам да му дадам повеќе од 2 ако сака? Ете денес помина добро и немаше некоја реакција од морковот:)

На Bella Nella му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    406
    Za 2 laz prv pat slusam. I jas so prvoto pocnav so morkov ama nemase ogranicuvanje kolku

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    355
    Првиот пат со поголемото беше цела чинија јаболко, не сум знаела за ова, цела чинија мислам 10 тина лажички и повеќе.

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    650
    Дали им пуштате White noise и колку често? На мојот му пуштам навечер, дури не се успие цврсто, за да не му сметаат други звуци и го гасам.
    мм на смеа ми рече демек ќе го направиш зависен од звукот, и сега во мисла ми остана некако

13. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    406
    I jas za ova sakav da postavam prasanja? Dali imate iskustva ili nesto citano kako vlijae dolgorocno na malite mozocinja? Jas pustam samo ako e mnogu vozbemirena pa so nisto nemozam da ja smiram ili zaspijam. Momentalno zaspiva i uste povazno se relaksira smiruva. Ako znae nekoj poveke detali neka spideli molam

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  14. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.320
    Допаѓања:
    4.697
    Ако ептен не се смирува за заспивање му пуштам и од ко ќе заспие гасам. Големиот па сам си заспиваше така од 4 месеци, ке го легнев на кревет му пуштав и заспиваше. Читав и јас коментари дека штетно било незнам шо, ама ко ќе видиш за се нешто пишат дека е штетно, а син ми и внук ми така пораснаа, здрави прави деца се фала богу. Терајте си како ви е полесно :)

На Abc baby и gwenst им се допаѓа ова.
  15. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    1.209
    Mene pedijatarot mi kaza 2,3 lazicki za da se vidi dali ke projavi reakcija. Ako prviot den ne projavi reakcija ne bi trebalo da projavi nareden den, mozes da i ponudis poveke

На Abc baby и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  16. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    1.209
    Jas slusav citav kniga za spienje na bebe i tamu pisuvase deka moze da se koristat white noises deka ne smetaat na bebeto. Duri moze i za prezaspivanje da se pustaat

На Abc baby, gwenst, WhiteCat33 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.320
    Допаѓања:
    4.697
    До трет скок ли е до шо ли е денски освен во раце не спие никаде :?: за 3 дена полни 4 м ..

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.262
    Допаѓања:
    76.304
    Мојава не ни спие денски неколку дена и душа ни извади. Денес поголемава натпревар хип-хоп и бев со неа и демек млеко остаив, 20мл испила со саат време молење. Среќа брзо завршивме и се вратив дома, цицаше. И цел ден кенка и плаче..

Плус капак вакцината. Многу бурно овој пат... првиот ден вриштеше заоѓање до модреење. Плачеше во секоја можна позиција, освен на цицка се смируваше... и прв пат да не се искака цел ден. А она кака 5-7 пати во ден. Рота сите ги протерува, мојава обратна, намали со какање по примена рота.

Инаку пак крв после примена Рота. Првиот пат мислев не е од неа, ама дефинитивно е од неа. Имал до сега некој вакво искуство? Не е многу крв, ама има...
    20241124_123453.jpg

19. Кронди

Кронди Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2024
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    91
    Baneocin e deficitaren ,sto koristite kako zamena za istiot ?

20. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    406
    Vtora rota na kolku m se prima?