Здраво мајки Ми треба совет за мене за бебе веќе давам терапија И се појави кандида на јазичето, почнав со капки да ја мачкам ама мене брадавиците ме горат. Се јавив во аптека ми кажаа со сода да ги мијам само, морам нешто да користам Оти само ќе си ја пренесуваме и џабе ја мачкам. Некој совет или искуство ?
Советувај се до педијатар, не со тие од аптека. Снаа ми исто беше,цело време пред и после подој убаво миење на градите. Може ќе ти даде да мачкаш нешто плус ти.
Ѕвонев кај педијатар и вчера и денес не се јавува па затоа се јавив во аптека. Градите ги мијам само реков до понеделник нема да ми се јави па да најдам нешто до понеделник … ти благодарам
Испери на 90, исуши во сушара или испеглај го секој дел и користи, нема зошто да не го користиш со ова е исчистено се нема ништо да му биди на бебе.
Pred dva dena mu padna papceto..pred toa cistev so alkohol sega od koga padna so hydrogen 3% cekam da zapeni i brisam so gaza...no denes ima i krvce malce dali e normalno ?
Денес испробавме вкус морков и многу го сакаше ама како што читам се давало само 2 лажички и толку, потоа нареден ден пак така ама бебо се нервираше плачеше кога веќе престанав да му давам. Прашањето ми е дали утре можам да му дадам повеќе од 2 ако сака? Ете денес помина добро и немаше некоја реакција од морковот
Првиот пат со поголемото беше цела чинија јаболко, не сум знаела за ова, цела чинија мислам 10 тина лажички и повеќе.
Дали им пуштате White noise и колку често? На мојот му пуштам навечер, дури не се успие цврсто, за да не му сметаат други звуци и го гасам. мм на смеа ми рече демек ќе го направиш зависен од звукот, и сега во мисла ми остана некако
I jas za ova sakav da postavam prasanja? Dali imate iskustva ili nesto citano kako vlijae dolgorocno na malite mozocinja? Jas pustam samo ako e mnogu vozbemirena pa so nisto nemozam da ja smiram ili zaspijam. Momentalno zaspiva i uste povazno se relaksira smiruva. Ako znae nekoj poveke detali neka spideli molam
Ако ептен не се смирува за заспивање му пуштам и од ко ќе заспие гасам. Големиот па сам си заспиваше така од 4 месеци, ке го легнев на кревет му пуштав и заспиваше. Читав и јас коментари дека штетно било незнам шо, ама ко ќе видиш за се нешто пишат дека е штетно, а син ми и внук ми така пораснаа, здрави прави деца се фала богу. Терајте си како ви е полесно
Mene pedijatarot mi kaza 2,3 lazicki za da se vidi dali ke projavi reakcija. Ako prviot den ne projavi reakcija ne bi trebalo da projavi nareden den, mozes da i ponudis poveke
Jas slusav citav kniga za spienje na bebe i tamu pisuvase deka moze da se koristat white noises deka ne smetaat na bebeto. Duri moze i za prezaspivanje da se pustaat
Мојава не ни спие денски неколку дена и душа ни извади. Денес поголемава натпревар хип-хоп и бев со неа и демек млеко остаив, 20мл испила со саат време молење. Среќа брзо завршивме и се вратив дома, цицаше. И цел ден кенка и плаче.. Плус капак вакцината. Многу бурно овој пат... првиот ден вриштеше заоѓање до модреење. Плачеше во секоја можна позиција, освен на цицка се смируваше... и прв пат да не се искака цел ден. А она кака 5-7 пати во ден. Рота сите ги протерува, мојава обратна, намали со какање по примена рота. Инаку пак крв после примена Рота. Првиот пат мислев не е од неа, ама дефинитивно е од неа. Имал до сега некој вакво искуство? Не е многу крв, ама има... Спојлер: Крв во кака