Jas ja imam na hotpoint 8kg i mi vrsi golema rabota ne mi gi guzva alistara bas naprotiv na nekoi ne im treba ni pegla. Edinstvena mana i e sto mnogu mi go zatopluva wc to Imam opcija i za dve partalcinja da stvam, a i da ja napunam cela taka da za bebusko taman malce alistenca i ke mi gi sysi odma Ako mozes zemi si za zimno vreme raat ke bides
Jas favorit imam i prezadovolna sum, posle susenjeto si mirisaat sepak ubavo na omeknuvac, a imam opcija sonce (pozesko da duva) i polusonce (malku poslabo i za alista koi bi mozelo da se soberat ja koristam taa opcija).. nekoi alista odat na zica seuste, ama na terasa... Koa kje zaladi nema da mi sobere se vnatre i kje moram da susam povekje vo masina
Јас тазе породена, лето беше и по цели ноќи пеглај пеглај и само тоа. Есента гледам не се сушат алиштата, па заврнало о му елам на мм пали колата сушара да купиш. Од тогаш пеглата ја немам фатено, детските лето зима само таму ги сушам, некогаш недосушени ги ставам на опција пеглање и пеглани се, од веш до пантолони до кошули буквално се. @<3 pleza4e <3 ти препорачувам да си набавите, голема помош е, реално неопходна потреба
Мислам дека е оваа, или можеби некоја слична на неа, пред 4 години е купена, си има контејнер за водата и бара само поврзување со струја и може да ја ставиш каде сакаш, не е од тие кои се со црево за одлив на водата. Имаше и комбинирани перална и сушара но јас не сум за такви две во едно и задоболна сум многу, воедно и од самиот бренд беко, ми се чини сета бела техникака ни е беко.
Zenski dali doilka moze da pie uvin caj?? Izgleda imam nekoja urinarna infekcija cesto idam u wc na mockanje
Само провери да не е тврдо мешето. Ако си прдуцка со меко меше и си е весело нема проблем. Иако знае тоа да нѐ нервира нас родителите...
Ne se sekiraj voopsto, kako sto pisaa pogore ako stomaceto e meko ne e strasno. Sme imale period i 10 dena neiskakani, i toa nekolku pati. Jas raspanicena trcav na lekar, iako procitav deka toa e normalno kaj nekoi deca, ama sepak 10 dena se vo prasanje. I mi kazaa deka e sosema normalno, ako bebeto ima meko mese, ako redovno prdi (znak deka rabotat crevata) i ako ne dava znaci deka go boli. I navistina, posle toa se iskaka najnormalno, so zlatno zolta boja, meko (sto znaci nema zapek) i nekolku pati edno po drugo vo narednite 2 dena. Posle toa pak terase 10.dena. Majcinoto mleko ima najmalku otpadno materii, odnosno se iskoristuva maksimalno i zatoa e normalno da nema kaka i po poveke denovi. Mada toa se e individualno, pogolemoto dete mi kakase sekoj den po 3-4 pati. Od soveti sto procitav deka pomagaat: masaza na meseto vo nasoka na strelkite na casovnikot (kaj nas ne dade.rezultat), majkata da pie kompot od slivi i jogurti so probiotici (kaj nas isto nemase rezultat), cajce becutan i sl. Probajte so nesto od ova, moze ke pomogne, mada od nase iskustvo 3 dena ne se nisto.
Денеска го бањав бебуш во коритцето негово, и нели прво легнат на грб и после го земав во рака со стомачето надоле. Свекрва ми и она тука го шлапкаше со вода на грбчето и таман да го извадам и леле незнам како се напи од водата. Уствари незнам дали се напи или лиценцето малце му се брцна во водата.Свекрва ми свика наеднаш вади го се дави.Леле се стресов наеднаш, незнаев што да направам, земав го наведнав и почнав да го чукам по грбчето.Почна бебе да плаче, да пишти.Кога видов дека плаче го земав за да го нишам за да се смири. Свекор ми ми го грбна од раце и почна да го чука пак по грбот. Абе хаос настана... Свекор ми се дере низ дома кој бил крив, бебе пишти... Му дадов одма чајче за да се смири, па по некоја минута почна да се смее... Животот ми се скрати за неколку секунди, сеуште неможам да се соберам. Што ако му се случеше нешто не дај боже... Никогаш нема да си простам.Се чуствувам како најлоша и најнеодговорна мајка на светов...
@Mandarinka ете фала богу сте поминале без никакви последици, нормално е да се плашиш и да реагираш така, а можам и да замислам хаос со сите да ти се плеткаат. Само со такви гужви полошо е, да си имаш можност да си правиш сама се ќе ти биде полесно.
И што ако се напило вода бе мајче Од тоа ли ке се удави. Колкава паника сте кренале.Тоа почнало да плаче оти сте врискале сите,сте го уплашиле. Пушти на ју туб да видиш мали бебенца во базент како не им е ништо,не пак во коритце. Мојата бебушка сега во море два пати ја нурнав под вода Не се плашите толку де
Штo се нaпилo вoдa се нaпилo ништo стрaшнo...туку кaкo дoзвoлувaш вo сoбaтa дa се и свекoрoт и свекрвaтa.и дa не бил вo сoбa свекoр ти. Штo трaже дa се мешa вo женски рaбoти..извини oвa мaлку oф тoпик е...јaс кoгa. гo бaњaм дететo немa никoј вo сoбa..и еве дa ти пишaм ние и првoтo дете и сегa oвa втoрoтo гo крстивме вo леснoвски мaнaстир.и тaму oтец дaмaскин ги крсте нa тиј нaчин штo бебетo целo гo пoтoпувa вo вoдa тaкa 3пaти..немa ништo стрaшнo, ти си се пoвеке испaничилa,штo тaкa изреaгирaле стaрите, сега чувајте си се и не се грижи што ке речат старите,, еве ти и пример, слика, и моето плачеше ама тоа е за убаво. .
@Mandarinka не знам зошто се обвинуваш. Нема потреба од паника. Јас моево бебе го бањам така што ставам рака на нејзини гради, свртено со грб и му поливам вода со садот директно на глава, на тилот. Водата му се слива низ лицето кое што му е свртено надолу и досега ниту еднаш не заплачело или покажало нелагодност, па и да се напило од вода, ништо страшно. Всушност бебињата се добро снаоѓат во вода, па во вода живееле 9 месеци Јас некогаш мислам моево бебе од цицањето се дави, колку пати се засркне А како вие другите му миете косиче на бебето инаку, баш ме занима? Со првото заладување проследено со еден добар пљусак, ќерка ми се прв пат нацица онака како што мислам дека треба. И олесна. Со денови се мачиме а читам и другите бебиња. Дај Боже така да продолжи и времево и цицањето Закажавме за ортопед во Ремедика, ама дури на 26. август. Немало порано термин. Тогаш ќе има скоро 2 и пол месеци. Што да правиме, ќе чекаме.
Опушти се мама. И со сопругот ќе си го бањаш, не со баби и жаби. Ти така ќе бидеш по релаксирана. И да се засркнало од водата ништо страшно, па и на цицање колку пати им залетнува. Или па ако се напило водичка и тоа не е страшно. Моево од како е родено на секое бањање со јазикот надвор е, спремен чека кога ќе надојде водичка да лиже. Мм се смее купувај му ти јана за бебе и превривај му ја , а он од раѓање си конзумира вода од чешма. Бог да чува па и таа свекрвати вади го се дави бе, речи и друг пат гума за пливање ќе му ставиме да не може да се удави.
Do pred nekoj den svekrva mi go banjase maliot, ete merak i bilo i ja za da odmoram dusa ja pustav. Dete se kornese od placenje. Sega nesto se razbole i jas si go banjkam i si uzivame i dvajcata. Prethodno edvaj go smiruvav a sega go banjam i dodeka go oblecam mi zaspiva i do sabajle mi spie. @Mandarinka izbrkaj gi i raat ke si bides. Inace majki fala na sovetite, bebe sabajle se iskaka posle 5 dena. Sega mirno ke spijam i jas i bebusko
Кај нас исто, дури се чудевме. Првите две три недели доаѓаше мајка ми за бањање. Малку ми беше страв, но и ради раната од царскиот. Син ми плачеше се корнеше од плачење, посебно кога го бришевме, зајдуваше, божем со саати не цицал. Кога почнавме јас и мм да си го бањае, абе ич уста не отвара, си уживка, и стрплив е на бришење и облакање. Мајка ми неверуваше, па еден ден дојде специјално само да присуствува на бањањето