4 ри е многу мало според мене и јас не би дала плус храна, ако напредува добро. Деуга работа. Неможеме да споредуваме килажа на бебиња , кое колку има, од причина што не сите бебиња се раѓаат со иста килажа. Еве просекот е килограм на месец. Бебе што е родено 2800 и бебе 3800, на 4 ри месеци ќе имаат различна килажа. Пред 10 дена негде на вакцина, на 2 ипол месеци имаше 6300 гр. На три месеци може и 7 да има кога ќе ја мериме. И некои педијатри, што блиски носат деца, го прават тој муабет. Дебело ти е бебе. Многу е таа килажа за тие месеци. А тоа што бебе се родило 4100 гр и што става по кило на месец како што нели е предвидено отприлика, нема везе. Незнам дали учеле и едуцирале од исто педијатриве, ама толку различни ставови не ми се јасни.
Мамички да прашам од бугарија осанит за заби што е да земам гранули или маст? Дали има некоја што ги користела и помагале? 5месеца сме со глодалките гриза и тегне цели глодалки со лиги раце лиги башка ладни и доле на брадата исфрлани со точки ситни црвени .. јас заби сум извадила на 5ипол месеца мм на скоро 7месеца па да очекувам дека ќе извадиме заб порано ??
Za cucla dali nosevte vo porodiliste jas planiram da i dadam pa me intersira dali od tamu da pocnam ili kje me skarat
Девојки дали некоја од вас користела Мупиронасал од Бугарија за бактерија во нос? Дали знаете каде поточно ја има да не лутам?
Девојката до мене му даде на бебето. Една сестра само и кажа аууу ти и цуцла даде. Никој друг не и кажа ништо. Ова на Гак.
Во Систина еднаш ми ја донесоа они со цуцла, вика плачеше многу. Јас не носев цуцла, а се мислев дали да земам.
Да, на брис. На поголемото му течеше носе веќе една недела, а бебуш почна да ми крчи како меѓу нос и грло. Туку кажете ми до која недела можам да одложам први вакцини? Требаше наредна недела да се боцнеме ама испадна ова.