@Laura7 za vakcinata ne treba ni mnogu da e pregladneta. Znaci fintata e da ne e skoro jadena za da be ja povrati rotata. So toa sto racunaj deka u 15-20min otkako ke ja ispie isto ne treba da cica/pie mleko pak za da ne ja povrati. Znaci negde 45min-1h pred da primi daj i da jade. Vidi isplaniraj prema toa ne kolku vreme ti cica/pie mleko.
Ќе гледам така да искомбинирам, фала ти многу. Ма да гужва таму ако има и ако чекаме може и ќе се прегледни уф. Како е со гужви во Јане Сандански, вие што сте примиле таму?
И ние неуспешен обид со морков имавме.. ќе повраќаше , со првото го седнав и си пробуаваше ама затоа нејадач е сега веќе.. све на исто вртиме а со ќеркава мислев ќе е супер ама ете можда не е спремна, на 21 ноември направи 5 месеци а и не седи баш стабилно, ич не сака да седи на релаксатор освен в раце не е проблем... ќе видиме не знам што да направиме
Ние во петокот бевме во Синлаб за крвна слика + CRP, со упат од матичен и пак ни наплатија 350 денари, а бебушот е 4 и пол месеци
Да не ви наплатија за црп-то ? Јас два пати го носев до сега и не ми наплаќаат и баш напоменаа дека до 1 година е бесплатно.
Јас планирам по 2 дена вкус иако не јаде, за да почнам барем јаболко, банана, авокадо да почнам да мешам со надеж дека ќе и се допадне и ќе сака да јаде, утре банана ќе пробам, јаболко давав два дена, ќе видам со банана како ќе помине, кажувајте совети ако имате, ме фати неспремна бебе, некако мислев дека ќе јаде
ако има мајка што има давано антирефлукс млеко, да сподели како најлесно да го изматам млекото во шишето без да се залепи или грутчиња да останат? Пробав и со пожешка вода, пак исто. Многу е густо, целото стои залепено на шишенцето
Јас давам Новалак Алернова АР и тоа можеш да го мучкаш на сите страни и горе и доле. Еднаш пробав со обичен Новалак АР и Бебелан АР на тоа пишуваше само кружно да го мешаш и грутките беа големи. Си продолжив со алерновата баш дека можам насилно да го мешам и не е толку густо. Ставам капаче за шишето врз цуцлата и мешам горе доле, кружно, лево десно со цела сила и супер се раствора. После тоа нежно го вртам кружно шишето додека изчезнат меурите. Едит: прво ставам вода, па после ставам од млекото.
Ете истото, Новалак АР користиме. Катастрофа. Пробав и со лажиче, ама ништо. Значи такво си е млекото. А ова алернова за што е поточно?
Без кравји протеин е алерновата. И не е толку густо како другите антирефлуксни млека. А стварно тешко се раствораше. Пробај понасилно кружно и лево десно? Немам веќе за жал да пробам пак, ги фрлив за џабе кутиите отворени еднаш.
Секако пробав, и кружно, лево десно, горе долу, не и не. Ужас. Ама па бебето го прифати тоа е маки ќе си мачам