Моментално еве една недела и ние сме на антирефлукс млеко, освен на сила ако не го измучкам обавезно остануваат грутки залепени. Ама ме нервира што има премногу меурчиња кога така го матам, ама пробав секако и само така успевам.
Јас го мучкам силно Новалак АР, супер си е така мучкано. И кога не му давав АР формула исто така ја мучкав, инаку нема шанси да се соедини соодветно.
Утре здравје, денес ја боцнаа за крвна слика. Кажете ми овие лепенки се ставаат на местото кај е боцнато?
Да, се ставаат на местото кај што е боцнато и се менуваат на 8 часа (јас ги сецнувам на пола за полесно да ги наместам бидејќи се многу големи)
Жени лепенкиве на колку време се менуваат? Овде читам и до 8 часа ефект, а докторот ми рече исечи ја една лента на три дела и на три часа менувај. Исто дали на челце им ставате ако има температура од истите ленти? Малку сум во паника па морам сѐ да си прашам. И уште ова на два и пол месеци освен со сирупче, како поинаку симнувате температура? Облоги некои смеам ли или туширање? Докторот рече може туширање, ама мене ми е страв.
Од што ти е страв? Да истушираш бебе? Уште непримена вакцина, а паника ти е 100 ка. Смири се. Паника во бременост, паника сега со бебе не ти треба. Се те осеќа да знаеш. Па ќе му ја мислиш зошто ќе ти е нервозно или плаче без причина. Нека прими вакцина, следи како ќе биде. После вакцина и ќе спие повеќе, ќе биде поспано и нормално е да не те фаќа паника. Ако крене тем. далеронче, лепенки, ќе спуштиш. Не е тем од бактерија или инфекција, па да е посериозно.
Јас на 5-6 часа ги менував (исечени на три дела). Ноќе сум оставала и подолго. На чело не сум ставала. Зашто да ти е страв да го тушираш? Слободно туширај го, најприроден начин, без никакви несакани ефекти.
Не од тоа страв, него ако не погодиш температура при бањање кога им е покачена знаат да се тресат после, нејќам да ја шокирам затоа.
Ako ima temperatura a i se ladni stapalcata i racinjata znaci ke kreva uste i nema da ladis tuku ke ja zatopluvas ke ja pokries, ko ke e topla celata togas ladis ne so ladna voda tuku so mlaka tusiras. Ama za od vakcina ne vervam da kreni povekje od 38,5 za taa temperatura davas eferglan i ke si spadni samo da ne e mn oblecena.
Полека ќе ја пратиш. Ако видиш дека има, причекај уште пола саат да не крева и после со млака вода, само телото без главче ќе тушираш. И полесно облечена.
Успешно изеде јаболко и денес прв пат и дадов шише вода на Tomme tippe, одма си прифати без проблем ( користи и цуцла па можда ) и си шмука ама и си ја џваќа, ама ме замисли кога и го тргнав шишето одма плачеше Сакаше уште да џваќа и да шмука, и после и дадов да цица и не сакаше... а јас сакав да пробам да се измолзам да и даваат од шише , зар има ли шанси да се одбие од цицање а искрено не ни сакам така.. со синко не беше така, не си прифати шише п.с зашто и синоќа и сега вришти многу, зајдува од плачење и ги прета нозете? да не е од храна???
Само рота и дадоа, дтпр наредна недела, таа ми рекоа дека освен грчеви и течна столица, температура не предизвикува. Кажете ми, ми рекоа раце да мијам после пелена и да не ја бацувам 24 часа. Колку вирусот е опасен за домашните? И се десило на некоја да префати од бебуш?
Мене никој не ми ни кажа за овие работи кога ја вакцинираа, не внимававме никој па не фативме ништо. Немаше температура освен од првата доза поспаност и и се направи грутка, а од втората воопшто ништо. Од овде што сум прочитала, како што пиша ти, 24ч да се внимава.