Епа да навечер се грчевите, ај земи и некои други за грчеви, јас сум многу задоволна од инфаколик грчките ако има кој да ти ги донеси, и земи си термофор топлете меше, пушти white noises на youtube и заспивајте се полека, кај мене знај и со саати да шушти телефонот и тој и јас убо спиеме
Да не те разочарувам ама моево не само што почна во 5ти месец да ме гребе, туку ме штипе и кубе за коса цело време . И во очи сеуште си брцка. Има рана над очниот капак
Не знам дали знаеш дали може да се даваат во комбинација еспумисан и инфаколикот? Или мора едно од двете со консултација со педијатар?
Infacolic и Espumisan се исто. И двете содржат симетикон. Значи ако даваш од двете даваш дупло од ист лек од различни производители.
Iskustvo so sprej za nos za bebe 1 mesec? Ni preporacaa akva maris bejbi ama epten mu e strav da pocnam deka malecko
Јас го користам истиот, и тоа можеби од 3та недела. Мнг му се затнуваше носето за време на цицање и не можев после доење да го легнам, се си мислам дека од носето беше. Инаку маж ми го прави овој дел (јупиии). Му шприца во двете ноздри и влече после со аспиратор онаков со уста што се влече. Бебето препородено
Мајки, бебе 5 месеци, последниве 3 дена е многу нервозен, по цел ден р'жи и кенка. Не знам што го мачи. Скокот 4ти помина и можам да речам дека не го ни сетивме. Сега ова не знам што е. Јаде и спие како претходно ама додека е буден ни во раце не се смирува, кенкав е.
5ти скок почнува од средина на 22 до средина на 26 недела ние многу 4скок не го осетивме ама овој е страшен ..
3тиот скок како го поминавте? Ние 2 дена се мачиме. Преосетлив е, не сака да спие воопшто. Ни во раце, ни во количка. Цел ден е кенкав. Не го интересира никаква играчка. Денес во цел ден преспа вкупно 40 минути. Не мислев дека олку тежок ќе биде третиот, бидејќи читав за 4тиот дека е страшен. Ама кај нас и 3тиот така..
Изгледа и мојава е во скокот. Ни да лежи, ни во раце, ништо не и е погодено. Плаче, кенка, на раб на лудило сум. Среќа навечер спие, со последни сили ја легнувам да заспие. Паралелно раце во уста , нервозна, ги глода рацете нервозно, дури и на запче ми отиде паметот. Уште некој ден вика ќе трае скоков, ако е до него де.