Мојава е еден месец, и ние така на два дена, некад три ако заспие. Ми викаат секој ден да ја бањам, некако премногу ми е.
За тоа секој различно ми кажуваше, во Систина кога не испуштаа ми рекоа на 2 дена. Патронажната на 2-3 дена. После педијатри во Систина ми рекоа летно време еднаш во ден дека се потеле и било топло. Кога залади почнав на 2 дена да го бањам, и некогаш и 3 ако се успие порано. Кожичката повеќе му се нафрлаше кога го бањав секој ден.
Мајки, дали само вие го успивате бебето навечер? Бебето е 4++, со маж ми не заспива никако. Најчесто е најаден и намирен и така го ставам во креветче, му пеам и го нишкам по малку. Со маж ми плаче дури не дојдам јас. И помало кога беше со маж ми не се умирува ни ако се подразбуди во креветче. Некое слично искуство?
Газе мијам секој ден. Цела нема потреба толку често, два, три пати неделно е сосема во ред според мене. Не играат во кал сѐ уште
За 2 недели 6 ќе прави моето. Само јас. Не сака со маж ми, плаче. Вака си играат, го држи, шета, ама за успивање со мене. Сега како што е 5 скок, лудница сме со успивање, мака.
Кој ти вика секој ден? Бебе не се бања секој ден, им се суши кожата дополнително непотребно. Раце, лице, газе неколку пати дневно ама целосно бањање нема никаква потреба повеќе од 2 пати неделно.
Дали после 4, 5 дена од дтпр вакцина смее да се меша со луѓе? Како постапувате вие? Претпоставувам им се намалува имунитетот после вакцина па се плашам да ја мешам со луѓе, а идат празници, слави.
Normalna temperatura kaj bebe staro 1mesec koja e ? Malata denes nekako cel den mi e pospana , na tri cetri sati stanuvase za cicanje ,cicase ama malce(peleni polni plus 4 5 kaka)si vikam dovolno cicat . Ama sega koga je legnav ajde rekov nekako kako topla mi bese izmeriv 37.7 pocekav nekoe vreme (bidejki bese na mene koga i merev )pak i merev 37.2 i eve vejke nekolku pati i meram 37.2 37.1 tuka e . Neznam normalna tem kaj bebe koja e , pa da prasam. Ne e nastinata ,ne kasla kiva ....nz so da pravam , ne sakam paniki odma da ja nosam na hitna î
Pa jas so pogolemoto dete prvite dva tri dena ne se dvizev mn. Posle toa sve normalno . Ama pa sega virusi , nastinki na sekoe ima , mozda bi bilo podobro malce povejke da se pazite ...
Мајки овие два дена бебе ми спие повеќе некако подолго, тешко го будам за доење. Навечер до касно плаче од грчеви па си викам од тоа е успан денски. Носето како да му крчи при спиење буквално како на возрасен. Дали е нормално?
Бебето навечер станува 2-3 пати за јадење. Минатата ноќ исто се разбуди 2 пати, го нишкав ама не презаспа и му направив млеко. Испи само 20 мл и заспа. Следното будење по 2 саати, му ја дадов цуцлата, ја фрли и почна да си кенка, пак му направив млеко. Испи 30 мл и пак заспа. Дали е можно да се буди од навика, а не од што е гладен? Оти кога е гладен си го пие цело шишенце.
Преморено е бебе, затоа си спие преку ден. А за крчењето исти сме. Прскај спреј и исчисти го пред спиење.
бевме завчера на преглед рекоа супер е, вака свеж ок делува. Јаде убаво. @BellaBibi каков спреј? Педијатарот ми спомна бекутан мислам спреј и оноа за чистење носе ако има потреба и дека таман ќе го навлажни и нема да крчи.