Скок има од средина 22недела до средина на 26. И ние споевме со 3 дремки денски по 1ипол-2 часа сега највеќе 1ч10мин.
Не го форсирај на страна ако не сака. Моево имаше сплескано главче на една страна, јас намерно го играв цело време од другата. Му читав, играчки му покажував и сега ми рекоа дека се еднакви. На спиење џабе, си ја враќаше главата на страната што му одговара. Повеќе нека ти е на меше преку ден и се ќе биде ок. Иначе за бебе е најбезбедно спиење на грб со главата свртена на страна. Тоа ми го кажа и ортопедот и физиотерапевтот. Нели кога ќе почне да се врти самото на сите страни, тогаш е веќе друго
Пред 2 дена на контрола, педијатарот ми направи една таква фаца, као демек му нема спас на детево, ќе си има сплескана глава. И сега почнав да се преоптоварувам со тоа. а инаку си спие на грб, главата на страна. Си ја врти на кај што сака
Глупости, тоа само ортопед може да ти каже, а не педијатар . Не знам што е со педијатрите и коментарите. Мене кога ми кажа ортопедот воопшто не беше загрижен. Само ми кажа форсирајте ја другата страна повеќе. Тоа беше на 2 и пол месеци. Сега на контрола на 5 месеци супер му беше.
Тони на преглед кога бевме, кажа дека до кај една година ќе се формира главчето. Така што не се замарај.
Минатата недела примивме прва вакцина рота и во раче и имавме еден ден само проливче, вчера ја примивме и другата во нога можно и од оваа да имаме проливче?
Педијатриве, семејни доктори, уатевр! Можат да си каснат од га*от. Најсериозно. Каква паника безвезе прават тоа е лудо чудо. Јас си барам нов педијатар. Бебла ја носев на контрола, многу плачеше. Луда ме направија здраво дете што сум носела. А ја гледам нешто мака има, они поише од мене мислам знаат. Нема везе тоа, уз преглед таква исто фаца као спас му нема... На ортопед дали сум ја носела? Да викам, во мајчин дом. Ааа пак да ја однесеш? Приватно? Приватно. Ја однесов кај Тони Талески, човеков ми кажа џабе си ја донела во ред и се колкчињата на бебла. Значи, налет паниката.
Муабет на место. Само паника непотребно ствараат, и коментари непотребни. Како што кажа, мајка најубаво си го знае бебето
Бебе за 2 дена ќе прави 1 месец ..Почнаа грчевите се грчи ги собира ноџињата се вцрвува ..Матичната ни даде Провен пробиотик два дена му давам и два дена не е какан Го масирам и се ама абер нема...Инаку е на доење и убаво си какаше пред пробиотиков...Ви се случило ?6