А зашто би плачело дете од колкчиња? Каков проблем треба да има за да плаче? Не се нормални. Ме убедуваше и мене една дека грчеви има мнг затоа плаче, а го прегледува со ладен стетоскоп. И после видов дома под едната мишка црвено потсечено од после бањање. А на почеток си поисплашен и им веруваш.
Јас дури и навечер станував и проверував на која страна е свртен. Забегано . Најдобро е додека е будно бебето да му се сврти внимание на другата страна. Моето така почна почесто да ја свртува на лево и додека спие.
Не не дека плаче од колкчиња туку тоа ми го кажа уз муабет. А јас ја однесов зошто многу се фаќаше за ушиња, плачеше и ми бараше да спие на саат. И онака без мислење ја однесов да ја ѕирнат. Better safe than sorry. А да, она вреска од плачење на контрола. Ја стиска за увце, бебе урла, и ми вика ,,Еве мајка ништо не и е ќе плачеше ако ја болат ушиња"
Па веќе ќе не оболат докторите, разбирам зошто си правела така хахаха Така му правам преку денот, со играчки и си се врти. Сега следниот пат баш да видиме што коментар ќе има
Здраво мајки , бебе е месец ипол и инане проблем со какање, се додека не дадам капки за грчеви неможе да се искака се грчи и плаче . Да напоменам на доење сме дали би помогнало нешто пробиотик , засега о давам babytol coli и дали смеам да мачкам јекодерм на луцеро прембогу и е суво .
За какање, бидејќи сте на доење, нас многу ни помага сеуште, јас го пијам чајот Бекутан и преку млекото добива и тој нешто, па штом видам дека не е искакан еден ден нареден ден јас ќе испијам две шољи чај и подоцна истиот дена бебо се кака. Стварно има ефект, ама пиј го ти не го давај на бебе зошто содржи многу шеќери
Каков е чајот? Тој за бебиња од 2 месеци ? Ако не ти е тешко може слика да пробам и јас несакам да ја научам само со капки .
И моето бебе исто правеше претходната недела со ушињата и преку ноќ секој сат стануваше и му израснаа две забчиња. Со тоа што преку ден си се однесуваше нормално. Да не се заби?
Леле веќе 2-3 недели се случува вака мислам и на бебла дека и е многу мачно... Се фаќа де тегне за ушиња, те за едно те за друго па и некогаш двете одеднаш, гриза многу многу, дури на цицање ме стега со непцата...а непцата и се светли не се потеченки...
Не не. Ова еден дел, поширокиот иде во цефката од правосмукалката, а другиот на почеток на ноздрата. Тоа за со уста е друго.
Моето е за на уста, нас ни брка работа. Ова носко гледам сите го фалат и се задоволни. Ама јас ако му пуштам правосмукалка на мојов има куќата да ја крениме
Јас утре ова ќе пробам, синко да е здрав и жив не е покакан недела дена, само на доење сме и знам дека е нормална појава, ама веќе почна да му смета. Меко му е мешето и утре сме на контрола на педијатар.
Давај колку што сака да пие. Мојот има 3м, пие 100ка. А педијатарот ми вели да му давам 120. Не пие 120 никогаш.
Има ли начин да засака бебе да седи во количка? Ќе излеземе и после 20 минути пишти вришти.. 7 недели сме