Плачело од досада е многу несериозен одговор на твојот проблем … Се сеќавам дека пишуваше после примената рота дека се случило да има крв што може да е ракција од вакцината. И во почетокот се сеќавам зелени каки дека имаше. Колку често има крв во какото, на секое или понекогаш? Гастро само и со среќа, доколку и на приватно постои гастро јас би однела, да не чекам со бебе.
Мајка ке си појдеш на детска на гастро да испитаат. Рота повеќе нема да прима поради таа појава. Чим има и другиот син генетика е во прашање
И што правиме како да фатат, упорна сум ама изгледа неправам нешто правилно де дави од се, само цицка
Во петокот бебе 4++ температура 37.6-38.1. Го прегледаа носе, грло, гради, ушиња ок. Вечерта пред полноќ спушти темп и веќе не качи. Почна по малку да поткашлува викендов, вчера пак на преглед океј, ни рекоа Синомарин спреј и да влечеме со аспиратор. Ама еве денес ептен кашла, кога влечеме има безбојно секретче малце и спрејот искача. Како да знам дека спушта на плуќа? Дали да го носам пак да го ѕирнат? Вака океј е, си цица супер, кашлањето ептен ме плаши.
Незнам искрено... Ја купив преку 10 врсти на лажливки, само на мам 3+ надвор во количка пред заспивање коа е ја цуца... А шише имам медела најобично ради пумпата, на почетокот го прифаќаше па после не. И чико 6+. И ставам вода по некоја капка зашто дома ни се пекол она секако не пие, ја плука водата, ама си го крева сама шишето. А млеко никако не сака да пие од шише... Колкави сте вие?
И јас вака 100 пати ја однесов , да ја слушнат да не ми спуштила на плуќа. Педијатар ми кажа, ќе приметиш такво нешто, не е нешто што не се приметува. И јас прскам и влечам. Инаку приметив дека се затнува од сув воздух по се изгледа. Тестирав ноќеска , со навлажнувачот. Го оставив цела ноќ во спална и бебе ни ноќеска, ниту кога стана не беше затната. Ја однесе мм во дневна, после пола саат , ете ја затната и крчи во носот.
Од втората рота со се денешнава крв, 6 пати имаше крв од кои 3 пати беа само по едно конче крваво.. а 3 пати повеќе крв (за рок од 1м). Сумљам лактоза и кај неа од старт... јас и синчето сме 100% на тест со интолерација и со тегоби грчеви после внесена лактоза. Дома без лактоза сме со години... се случува ретко од стрвост да каснам нешто.. Инаку е само на доење.. А зелените каки и беа од брз трансфер (брзо варење), многу цицаше... Вчера имаше после долго време зеленка кака, ама деновиве е постојано на цицка... Баш ја чекам сеа и наредната кака да видам како ќе биде. Дека ова беше мала количина кака со крв..
Моето па деновиве потешкотии има со какањето од што почнавме со вкусови, само се напнува а не може да се искака, преска ептен малку и успеало а веќе трети ден тера како нема какано… Баш после прегледот на гастро пиши што ти кажале.
Davaj mu tecnost voda, sok od sliva, krusa...mene 2 pati mi fati jak zapek placese za da se pokaka i morase so gelce na kraj
Ние сме дваипол месеци лажовна имам купено досега 7 ниту една нефаќа, а шише демек за измолзување еднаш фати од пумпата шишето и тоа беше се на се, авентот не ни ја фаќа воопшто, вчера пробав со од дм ама ништо и со неа се дави буквално
Обликот на цуцлата треба да го погодиш. И јас со мојот се помачив, ама ја фати авент. Како сплескана што е. Претходно имав од Canpol, одма ја плукаше сега оваа си ја цуцка како млекце да му пушта. Гуглај, барај, мора да испробаш повеќе варијанти. Со бебе за се е така
Почнав со јаболко, седум вкусови до сеа имам дадено, се тегне накај лажичката сака многу да јаде и не успевам само по 2-3 лажички како по препораките, така бев и со првото. Почна какото да и мириса на како веќе и густо е, не е повеќе златното бебешко со тој бебе како мирис … Се мачи и ептен малку и успева
Сок не ми се дава но можеби ќе морам домашен од сливи да и направам, не ми се дава затоа што вода не сака да пие, доколку и дадам сок се плашам дека ептен нема да сака вода, и нудам по секој оброк и веќе знае и не сака ни шишето да го допре со уста Какво гелче, клизма мислиш?
Prasanjevo na mesto. Jas nikako nemozam da sfatam na tolku mali kako im vlecat so nosko i kolku obemen e toj sekret da teeba da pocnes da vleces…mnogu mi izgleda golemo maltretiranje za tolku mali bebinja, ama ete mozebi se ima potreba neznam ..
Го фаќаш за раце да не прета, брцаш ноското и влечеш. Од 2 мес му вадам, не се секирај не е малтретирање, јас си имам вадено. На тие мрсули што ги имаше уште да не влечам со носко....па на плуќа директ ќе му отиде.