1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    526
    И во раце исто толку спие. Не знам дали е период или што, 2 недели веќе вака е. :|

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    340
    Плачело од досада е многу несериозен одговор на твојот проблем …

Се сеќавам дека пишуваше после примената рота дека се случило да има крв што може да е ракција од вакцината.

И во почетокот се сеќавам зелени каки дека имаше.

Колку често има крв во какото, на секое или понекогаш?

Гастро само и со среќа, доколку и на приватно постои гастро јас би однела, да не чекам со бебе.

На WhiteCat33 и mariz им се допаѓа ова.
  3. Gummy bear

Gummy bear Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2024
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    22
    Мајка ке си појдеш на детска на гастро да испитаат. Рота повеќе нема да прима поради таа појава. Чим има и другиот син генетика е во прашање

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    127
    И што правиме како да фатат, упорна сум ама изгледа неправам нешто правилно де дави од се, само цицка :D

5. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    747
    Во петокот бебе 4++ температура 37.6-38.1. Го прегледаа носе, грло, гради, ушиња ок. Вечерта пред полноќ спушти темп и веќе не качи. Почна по малку да поткашлува викендов, вчера пак на преглед океј, ни рекоа Синомарин спреј и да влечеме со аспиратор. Ама еве денес ептен кашла, кога влечеме има безбојно секретче малце и спрејот искача.
    Како да знам дека спушта на плуќа? Дали да го носам пак да го ѕирнат?
    Вака океј е, си цица супер, кашлањето ептен ме плаши.:(

6. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    766
    И бебла кашла без други симптоми. Влажнам воздух, пробај и ти може ќе смени нешто.

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    766
    Незнам искрено... Ја купив преку 10 врсти на лажливки, само на мам 3+ надвор во количка пред заспивање коа е ја цуца... А шише имам медела најобично ради пумпата, на почетокот го прифаќаше па после не. И чико 6+.
    И ставам вода по некоја капка зашто дома ни се пекол она секако не пие, ја плука водата, ама си го крева сама шишето. А млеко никако не сака да пие од шише... Колкави сте вие?

8. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.391
    Допаѓања:
    16.674
    И јас вака 100 пати ја однесов , да ја слушнат да не ми спуштила на плуќа. Педијатар ми кажа, ќе приметиш такво нешто, не е нешто што не се приметува. И јас прскам и влечам.
    Инаку приметив дека се затнува од сув воздух по се изгледа.
    Тестирав ноќеска , со навлажнувачот. Го оставив цела ноќ во спална и бебе ни ноќеска, ниту кога стана не беше затната. Ја однесе мм во дневна, после пола саат , ете ја затната и крчи во носот.

На angel4444 и merriel0 им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    Од втората рота со се денешнава крв, 6 пати имаше крв од кои 3 пати беа само по едно конче крваво.. а 3 пати повеќе крв (за рок од 1м). Сумљам лактоза и кај неа од старт... јас и синчето сме 100% на тест со интолерација и со тегоби грчеви после внесена лактоза. Дома без лактоза сме со години... се случува ретко од стрвост да каснам нешто.. Инаку е само на доење..
    А зелените каки и беа од брз трансфер (брзо варење), многу цицаше... Вчера имаше после долго време зеленка кака, ама деновиве е постојано на цицка...
    Баш ја чекам сеа и наредната кака да видам како ќе биде. Дека ова беше мала количина кака со крв..

На Bella Nella и sani99 им се допаѓа ова.
  10. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.240
    Допаѓања:
    4.607
    Тешко кашлаат со бронхит како пушач, ама кога е за бебе јас пак би го однела па нека е за џабе :)

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bella Nella

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    340
    Моето па деновиве потешкотии има со какањето од што почнавме со вкусови, само се напнува а не може да се искака, преска ептен малку и успеало а веќе трети ден тера како нема какано…

Баш после прегледот на гастро пиши што ти кажале.

На sani99 и mariz им се допаѓа ова.
  12. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.386
    Допаѓања:
    1.134
    Davaj mu tecnost voda, sok od sliva, krusa...mene 2 pati mi fati jak zapek placese za da se pokaka i morase so gelce na kraj

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    76.217
    А со што почна?

14. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    482
    Dali moze da mi pise nekoja majka sto koristelabebelanAR?

15. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    127
    Ние сме дваипол месеци лажовна имам купено досега 7 ниту една нефаќа, а шише демек за измолзување еднаш фати од пумпата шишето и тоа беше се на се, авентот не ни ја фаќа воопшто, вчера пробав со од дм ама ништо и со неа се дави буквално :|

16. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    526
    Обликот на цуцлата треба да го погодиш. И јас со мојот се помачив, ама ја фати авент. Како сплескана што е. Претходно имав од Canpol, одма ја плукаше :rofl: сега оваа си ја цуцка како млекце да му пушта. Гуглај, барај, мора да испробаш повеќе варијанти. Со бебе за се е така :rofl::nod:

На Monas95 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bella Nella

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    340
    Почнав со јаболко, седум вкусови до сеа имам дадено, се тегне накај лажичката сака многу да јаде и не успевам само по 2-3 лажички како по препораките, така бев и со првото.

Почна какото да и мириса на како веќе и густо е, не е повеќе златното бебешко со тој бебе како мирис …

Се мачи и ептен малку и успева :sweat:

На sani99 и mariz им се допаѓа ова.
  18. Bella Nella

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    340
    Сок не ми се дава но можеби ќе морам домашен од сливи да и направам, не ми се дава затоа што вода не сака да пие, доколку и дадам сок се плашам дека ептен нема да сака вода, и нудам по секој оброк и веќе знае и не сака ни шишето да го допре со уста :(

Какво гелче, клизма мислиш?

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    389
    Prasanjevo na mesto. Jas nikako nemozam da sfatam na tolku mali kako im vlecat so nosko i kolku obemen e toj sekret da teeba da pocnes da vleces…mnogu mi izgleda golemo maltretiranje za tolku mali bebinja, ama ete mozebi se ima potreba neznam ..

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Го фаќаш за раце да не прета, брцаш ноското и влечеш. Од 2 мес му вадам, не се секирај не е малтретирање, јас си имам вадено.
    На тие мрсули што ги имаше уште да не влечам со носко....па на плуќа директ ќе му отиде.

На sani99 и BellaBibi им се допаѓа ова.