Натурал земи си пак. Дали е со коала или жирафата , исти им се цуцлите. Не му менувај цуцла, може да не прифати. Јас се мислев да сменам скроз фирма, ама дека на поклон си доби , останавме на исто сега за сега.
Девојки се доиме кон и супер ни оди,бебе напредува одлично,само што нејќе никако цуцла..купив различни модели ама само што ќе и дадам ја плука дури и се лути,и кога е најадена сака цице во уста за да си спие. Не ми е проблем сега оти сме дома,ама кај никој друг не се смирува,а и ќе биде проблем секое испаѓање.. Некој совет,искуство како да прифати цуцла?
Да пробаш со Бибс или поефтина варијанта , а исти како Бибс ти се НИП од локо кроко. Имаат форма како брадавица и изработени од каучук ( мислам вака беше). Мојава не фаќаше. Па после тоа прифати. Не ја форсирав. Несака, па после 2-3 дена пак ќе пробам и на лрај ја фати. Ја користи само додека заспие и после ја плука.
Пишувавме пред некој ден, да не се мачиш да вртиш страни. Ние сме на доење, ни цуце ни шише. Околу десетина имаме пробани. Единствено цуца мам 3+ кога заспива во количка надвор но само понекогаш.
Девојки дали вашите новороденчиња знаеа често да го држат јазичето надвор како исплазено? Мене ми изгледаше нормално ама една патронажна ме праша за тоа а ништо не објасни конкретно зошто прашува и сега ми е на мисла
Моето конкретно не го држи ама на пријателка бебенцето така правеше со јазичето, се консултираа со педијатар им кажа дека само му е подолго јазичето. 5 годинки има детенцето сега, јазичето му е подолго меѓутоа не го испружува сега како кога беше бебе, туку пример може да си го дофати врвот од носот со јазикот, ако го испружи се гледа дека е поголемо јазичето инаку се најнормално си изгледа. Не знам дали станува збор за истото, според описов ми личи исто.
Баш ќе се консултирам на нареден преглед иднава недела со педијатарот и ќе прашам. Мене ми делуваше нормално зошто не дека константно така го држи ама што знам ме замисли таа патронажната и се загрижив
Na moevo na sekoe mu e nadvor jaziceto . I samo si igrat go vrtit vo usta kako da cvaka nesto . Na kontrola koga bevme prasav mi rekoja normalno bilo, kao refleksi bile toa,pocnuva da si go oseka jazikot i kao da igrat. A i citav negde po netov deka od toa e . Jas pa mislev nesto grlo deka go bolit i sl.
Dali nekoj znae kremata od Skender za egzema od kolkava vozrast se koristi . Za pogolemkoto dete ja koristev mi pomogna premnogu ama ja otkriv koga imase 1 godinka i togas pocnav.
Има некое место во Скопјево каде може на раат со бебуш да седнеме на кафе? Некое што нема гужва и не се пуши? Не се издржува дома
Мајки ај тие на клима дома што се греете... климата работи на 22 степени на heat, дома е 24 степени а дува ладно и многу се осеќа како дува, директно кај што седиме. Пробав да ја ставам на 24 auto, така дневната ни се прегрева на 26 степени што е претопло за малово. Стварно не знам како да ја одржувам температурава а да не лади климата, само да догрева ако треба. Хелп плис
Сакаме да земеме седиште за во кола од 0-36 на Кикабу. Има некој земено? Како сте задоволни? Гледам оке се цениве.
Јас го имам ова од ќерката, сега бебе го користи. Она седеше во него од 2 месеци до 3 години, ќе седеше уште ама се роди брат и . Презадоволна сум, не е мрднато како вчера да е купено, второ дете седи сега. Перено во машина 100 пати, мука нема.