Ама на 10 дена и мојава какаше на секое да не кажам. Ќе се регулира се полека. Консултирај педијатар. Јас глупава на своја рака и дадов и запек и се направи. После се среди се.
Мајки дали сте дале парацетамол сируп ако температурата е под 38,5. Маж ми не почасти со вирус дома и малово цел ден тера темп од 38. Ми пие по 90мл малксимум од млекото и му давам многу почесто. Успан е и кенкав. Да дадам ли на 38? Денес ми рекоа на лекар само навечер ако е 38,2 и нагоре да му дадам за да спие убаво. Ама вака па не ми јаде
Пазарам јас ставам во корпата од количка долу,секако сегде има камери сега. Ако имам помалце земам мала корпа па со една рака количка туркам.
Бебче е 3 месеци, почнавме да носиме широк повој и потешко кака откако го ставивме. Само на мајчино млеко е, па педијатарот ми кажа 2-3 дена дека е нормално, но приметувам дека не спие и тешко и е. Како се справувате во ваква ситуација и што да превземеме?
Педијатар ми рече да.. сами ме прашаа за столицата сами ми дадоа рекол, после сами ми го зголемија на два пати.. и на крај еднаш рекол еднаш диастоп. Ама ај ако не и поминува ќе се вратиме пак на рекол два пати дневно.
Моево до скоро какаше после секое цицање а 5 м е, нормално е колку шо знам да какаат повеќе првите месеци. И давам ваја задоволна сум,пробај со него. А добро имаше мака нешто шо кака толку многу или туку така те прашаа? Јас вака од читање незнам дали било се во ред ама пак за новороденче да е проблем шо кака прв пат слушам..
Ме прашаа сами како сме со доење какање мочкање.. кажав супер полни пелени нон стоп какани и така почна муабетот хаха. Уште на испис пд болница имавме препишано рекол
Дали навечер ги кревате да ждригнат после цицање или само ги враќате да продолжат? Нонстоп заспива на цицка мака мачам со ждригнување
Ќе си најдеш баланс, секое не ждригнување е грч. Јас лично не ја ждригнував на секое. И батали тоа капките толку мало бебе проблем било што кака... Тоа незнае кај се наоѓа... Нормално е да кака не се секирај
Глупости навистина, ај пробај со Ваја само, не си го мачи детето нека си кака. Имаат процент од тие Рекол па сега проблем било шо какало, абе кој им даде диплома жити се, смени си педијатар ако можиш..
Реално секое бебе е различно, башка на почетокот какањето им е рефлекс нели. Не разбирам зашто толку товење со капки, и еве не е само овој случај... Јас се испозамарав со капки и за грчеви и пробиотик... Едноставно треба да се истрпат грчевите и најголема помош е масажа и топлина на меше. И навистина ништо не и одговара на бебла... Ваја чат пат само и давам. Едит: и нормално лесна исхрана на мама и чајчиња од анасон и ким.
I mojava sekoja pelena imase i kaka , i na dok mi rekoja podobro da kaka nego zapek da ima . Sega e skoro 2 meseci i vejke pocna da ima peleni i bez kaka .
Точно различно е секое бебе, ама да даваш дупла доза пробиотик и тоа два различни за да соприш какање кај новороденче од 10 дена кое добро си напредува, ми е скроз не нормално Тешко на нас со вакви педијатри
И мојот бебуш првиот месец нон стоп какаше, ептен полни пелените, од втор месец си намали, јас ништо ич не давав.