Od moe iskustvo pocnav so niv i posle 2-3 nedela pocna da ne kaka po 4-5 dena. Potoa napraviv pauza, pa pocnav so waya nekade na 1,5 mesec. Na pocetok na 3 i se sredi da kaka barem ednas na den, odnosno otkako primi rota vakcina. Do den denes uste i davam waya sekoj den.
Okolu d3 kapkive kalo ve sovwtuvaa pedijatrite posle 3 meseci. Babytol omega do d3 plus edno d3? Da presmetam kolku ima tuka vkupno D3?
Моето после 2 месеци земаше Babytol D3 + Babytol D3 со Omega. Оваа доза ја одредува ортопедот. На 5 и пол месеци уште поголема доза ни даде бидејќе рече испакнати ребренца се знак дека недостасува Д3.
Мое мислење да не ставаш, и не дај боже да има проблем повојот неможи да го реши. Па и на три месеци да го стегаш нема потреба и мене ми рекоа за големио па не му ставив ниту еднаш, еве го не застанва по цел ден е на нога.
Да, син ми вака пиеше. Вкупно 800ие витамин Д. Нас ортопед ни дозираше витамин Д, педијатар не се мешаше, рече ортопед колку кажал - толку.
Кај нас е околу 20-22 ноќе, за спиење му облакам боди на кратки и пижами шпикозни и покриен е со подебелко ќебе, заприметив дека му е жешко со чорапчиња па знам да му ги соблечам ноќе.
Од Нанам е мојата, со мобилни ракави, моментално спие без ракавчиња. Дебелина 2 ТОГ. Таман му е. Не е ни испотен, ни па му е ладно.
Да се надоврзам и ја ги давам истиве но сега на мажми му дале Биогаја пробиотик ама со Д3 можам да го давам или да купам нови без Д3 иначе сме 3 месеци?