Имам јас, ок беше не смени форма. Само што после некое време почна да излегува памук од плетенката, не знам дали беше до перењето.
Кога се почнува со каши се почнува и со вода, ама некои даваат и порано, кој како смета дека е исправно така прави.
Voda mnogu malku ako ika samo 1-2 lazicki i istoto me sovetuvaa deka ne kakase po 4-5 dena pedijatrite mi vikaa posle sekoj podoj da davam 1-2 lazicki voda. Caj davav koga imase mnogu grcevi. Kolicinski voda i caj ne se dava mnogu i ne se dava cesto za da ne go razredi mlekoto i da ne bide non stop gladno
Вода и чај не се дава оти млекото содржи повеќе од 80% вода, додатна количина на вода може да направи проблем на бубрезите оти на толку мали бебиња не им се доволно развиени. Нема врска гладно- не гладно, точно можеш да го залажиш али тоа не е главната причина да не се дава. На доени бебиња до 7 дена се толерира да немаат столица.
Кога најрано бебе може да извади запче? За 10 дена ќе прави 4 месеци. се лигави претерано, рацете ги нема извадено од уста, и гледам како обелени му се долните непца. И вришти ако му ги извадам рацете од уста. Се во уста става, се што ќе му дадам и нема шанси да му го земеш од уста
Иста е и мојава. Педијатар вика дека така може и до 5-6 месеци да е. Не слуша цела населба кога вришти ако и извадиш раце од уста.