Јас давам само Неонате сеуште бидејки Коли ги прекинав на месец и нешто, му правеа проблем во комбинација со млекото. Ќе видам на нареден преглед што ќе кажат, еве моево е 6 месеци. Секако нема штета според мене. Особено сега со вкусови. Моево си кака 2 пати дневно.
Коли не сум давала, немаше грчеви моево дете, барем јас не забележав нешто посебно. А Неонате некако по дифолт си ги давам, а не знам дали воопшто има потреба...
Majki dali vo son vi se prevrtuvaat bebinjata od grb na mese ili nz. Nie dodusa odevme na vezbi so ne se prevrtuvase ,ama sea vo krevetce osven dijagonalno i na grb ne se prevrtuva. Ke polnime godinka uste malku. Vo krevetce ko e sednato e pruzi so racinjata se faka i zastanuva na kolenca. Si praam filmovi ili da panicam.
Денес синко си го сруши рекордот. Немаше спиено од 15h до сега. Цел ден се борев со него да заспие ама не и не. Се чувствувам како цел маратон да имам истрчано. Ај што сака враце, па уште и да го шеташ. Штом седнам зркнува
Месец ипол скоро шетав така и за спиење и за цицање рацеве грбот нозете не си ги осеќав сега наеднаш од како влезе во 5тиот скок се боревме два три дена дури да сфатам шо сака, цица само легнат јас до него и заспива во количка во корпата да го возам по соба и го гледам преге така му велам на мм ми фали да го заспивам в раце е рече и тебе не ти се годи никако
Добро е што си му го нашла крајот таман ќе се навикниш на нешто, ете одма де скок, де регресија во спиење. Јас денес мислам полудев. Грбот ми се распадна
Да менваат цело време, само нерви челични да издржиш, ама тешко Те вервам, јас уште сум искривена па и само во мене заспиваше нејќеше во друг
Мамички ајде малку помош ... бебе 6 месеца како да се одвикнеме од думкање за да заспиеме.. неможам никако да успеам а од 9мес. ќе почнуваме во градинка таму сигурно нема да не думкаат за да заспиеме ..
Незнам како да го одвикнеш, моиве се сами си мењаат, ама за во градинка не се сеќирај тие ќе си ги научат, а и детето по лесно ќе се навикни со нив отколку со тебе
Мене од 4ти скок навака само јас легната до неа ми заспива на цицка, а предходно на фотеља у раце ми заспиваше. Сеа 5ти скок ќе видиме што ќе смени зошто почна да се буни нешто...
Ke ja odviknat vo gradinka I mene samo vo race mi spiese a od 9 meseci pocna vo gradinka Na pocetok ja drzea i vo gradinka ama poleka den po den ja odviknaa sami, a jas doma si prodolziv vo race....
Сега за сега таман си е со скоков, освен шо се буди пеејќи во 4ипол/5 на сабајле па пак го презаспивам
Не сум пишала на форумов, беба заспиваше у 3 попладне, некако и развлеков до 5ипол 6.. сабајле пред петлите сме будни, моментално 9ипол она трета дремка... Фино све ќе прифатам, ама по 15 мин дремнува и очи црвени кенка плаче цело време ...