Свекрва ми веќе ме збесна зошто му немам дадено нешто досега да проба. Не те оставаат дете на раат да си гледаш како што сакаш
Не знам што има потреба таа да ти кажува... само кажи и педијатарот ми рече рано е. Јас така ги откачувам сите.
Па кажи и дека има многу повеќе истражувања и глупаво ти е да се правиш старомодна кога се работи за здравјето на твоето дете.
Истото беше и кај мене, ама ќе им кажеш педијатарот рече така и никако поинаку. Твое бебенце твои правила.
Јас со првото мислам дека беше 4+ кога дадов да пробува, ама секако отвораше усте кога и да јадев. Ова сега не покажува никаков интерес за храна. Изгледа ќе почекаме. Кај мене свеки не замара пошо не се замара со децата, ама затоа моите ме отекоа со "совети". Посебно омилено им е дај му вода и лимонче, да не ика.
Па… Ај среќа не е многу заинтересирана за детево, па раат сум. Мајка ми е со некој ,,страв” од денешните деца, па се води строго по тоа што ќе кажеме. Вика секое второ е со реакција или алергија, нови студии и истражувања, затоа како кажете така. Јас на своја рака ништо. Е фала многу мајка.
@BellaBibi Кај нас свеки не постои - нема збор, само знае да се фати за глава еднаш месечно коа симиња 15 скали да ја види беба. Јас ваков проблем со мајка ми имам, мед, вода, лимон.. сакала Џиџибебе да и даде со мандарина и банана... Џабе истражување џабе све и спомнувам... Одвај дочека вода да почнам да и давам. А вака паметна, современа е...
A kako moze mojava koga ke dojde togas da pocne da ika, abe ne videna rabota. A go zeme vo raka odma ika… jas davam 1 lazicka voda za ikanje ili malce mleko da cicne. A so prvoto i limon davav odma prekinuvase
Да да, баш така! Е сега незнам, ама ја бидејќи имам фрки со желудникот, имам контра ударац... А и општо - ние сме израснати со ајде ништо не ти е затоа цел тефтер терапии изненадно ни препишуваат.