Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    897
    @gwenst еве чист пример, време на беба за дремка, она земала и пее на цел глас и вика леле ама и се спие. Жено не ја стимулирај коа гледаш дека и се спие. Успори малце нека се смири бебе. Да отспие смирено - Ај бе ти ќе ми кажуваш, иам израснато деца јас знам!

На Lady Miami, marrisa и gwenst им се допаѓа ова.
  2. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.854
    Допаѓања:
    1.608
    Ехее од 9 месеци, ние јадевме па сакаше да проба ги обожава. Чим нешто сака не му забранувам освен ептен благи работи. Торта му имам давано да проба:D

3. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    898
    Допаѓања:
    5.770
    Сум приметила дека никој од постариве не верува во престимулирано бебе/дете. Ќе го играм ќе го преморам и ќе заспие. Епа не е така.

На marrisa, FarfallaBlu, gwenst и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.541
    Допаѓања:
    2.917
    А ќе го преморам и нема да заспие или само ќе дремне и ќе се разбуди. Еве како е кај нас.

На Aschenputtel, gwenst и merriel0 им се допаѓа ова.
  5. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    897
    Немора да дремнува, затоа навечер се буди за цицкање зошто преку ден ти спие!

На Lady Miami и gwenst им се допаѓа ова.
  6. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    898
    Допаѓања:
    5.770
    :rofl: Имаат јаки изјави жими се:rofl:

На Abc baby, Malesia, WhiteCat33 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    598
    Исто и мојата правеше и тоа баш кога се роди бебето. Тоа таман очи затвора, таа му зборува. Не му се спиело. Човек на крај да не можи да излези со вакви жени значи.
    Или па, тоа спие, таа носи телефон со вклучена камера, да го виделе роднините :@

8. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    598
    Ако ти спие преку ден, навечер нема да ти спие хахахахах

На Abc baby и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  9. Lucky4

Lucky4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    199

10. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.316
    Допаѓања:
    8.236
    Никаков бенефит од бисквити за бебе 7 мес. Давај таму овошје, зелнчук, месо, житарки има време за бисквити. Јас на големата после година почнав бисквити да и давам.
    @Lucky4

На sani99, marrisa, Bella.alleB и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.395
    Допаѓања:
    7.534
    На муабетов за спиење. Бебе два три дена по ред ми спие по 10 саати.. ама во погрешен дел од денот. Ќе заспие во 3-4 навечер… и не можам да ја разбудам после.. буквално 12ка ќе тера… нешто ми смени овие два три дена… еве денес исто, ја разбудив одвај во 1, цицаше и еве пак се комира на цице. Заспа во 4ри синоќа, не можевме да ја успиеме, буквално се журкаше госпожата… треба ли да се загрижувам? Утре сме на педијатар, пред недела и пол 5200 имаше, ја осеќам дека е уште потешка. И иолку често менувате мочкани пелени? Мојава нешто апла ми ги полни, супер е тоа, ама некад 10 менувам дневно. На саат време.

12. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    75
    Hahahah bukvalno isto.. Ama jas deka 4godini vekje slusam isto vekje oladiv ona si zboruva jas si gledam vo nekoja tocka ni dobro ni ne si traam i si teram po moe vide ne vide se otkace ili ako vekje ne biduva kazam na sin i deka toa nemoze taka rece dobro i posle epa kazi i na majka ti

На BellaBibi и gwenst им се допаѓа ова.
  13. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.763
    Допаѓања:
    23.976
    Само да споделам како функционираат некои работи во странство.
    Денес бевме и на ортопед и на педијатар.
    Точно 5 месеци сме и само на АД, докторкава ми вика, не се брзај за цврста храна, супер килажа има, ќе почнеш од 5 ипол, или 6 месеци. Не прават воопшто разлика дали е бебе на доење, или на АД.
    Можеби и нема брзање бидејќи тука породилното е подолго, не знам, претпоставувам.
    За седнување во столче за хранење и во спортското од количката ми кажаа никако пред 9 месеци.
    Се изненадив баш.
    А, баш се чудев порано една познаничка зошто бебе и беше тогаш 8 месеци, а она уште во корпа го возеше. Ама мислев дека нејзиното се роди послабичко и дека мирно, а и зима, па ради комоција (потопло) го вози во корпа сѐ уште.
    Е, сега не знам како функционира со покрупни бебиња, нели корпата е до 9 кг.

На Bettina23 и gwenst им се допаѓа ова.
  14. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    75
    Jas mislam razlikata e od pedijatar do pedijatar realno.. Jas ne bi cekala 9m za stolce za hrAna ili 6 za vkusovi i da e ad i doeno prvoto mi bese ad 4 pocnavme vkusovi 5 voveduvame poleka obroc8 sea mi e kombinirano bebceto i isto planiram moze od 5 vkusovi 6 polni obroci poso i ne planiram da ja doam povise od 12m spored mene dosta dovolno e

На Bettina23 и senza.parole им се допаѓа ова.
  15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.316
    Допаѓања:
    8.236
    И кај нашиот педијатар е таа препорака за храна, ја се чудам кога ќе им кажат од 4 мес. Во Мк сме.
    А како да го храниш ако не во хранилка? Мене ми е навалена, не е на 90 степени така му давам од почеток. А за корпа, 7 мес е скоро, морав да ја тргнам, не го собира. Зарем има корпи што собираат бебе од 9 мес?

На sani99, senza.parole и marrisa им се допаѓа ова.
  16. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.763
    Допаѓања:
    23.976
    Не знам и мене не ми е јасно, особено сега па со скафандер/јакна скоро кнап му е, а не е некое големо бебе, околу 7 кг. е.
    Јас ѝ спомнав дека некои на 45 степени навалено ги седнуваат, ама она само кажа, нее, нема потреба дури не знае сам без поддршка да седи.
    Ќе соберам и други стручни мислења, ама сѐ си мислам исто ќе биде, зошто со познаничкава од погоре што пишав со сигурност немаме исти ортопеди и педијатри.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    395
    Ama na 45 neli se stavaat j za da se stimuliraat da naucat da sedat. Ne samo za da jadat. Jas taka znam. Realno vo korpa ke poludi do 9meseci. Toa saka da gleda da istrazuva. Mojava 4 meseci sve ja interesira edvaj izdrzuva legnata glvo korpa. Pa i zarem do 9 mes nema da nauci na sedi samo? Aj za jadenjeto i jas ic ne sum da se brza. Na 6 zdravje ke pocnam so vkusovi. Ke jade ima vreme

18. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.509
    Допаѓања:
    17.044
    Аууу, па во што би ја шетала на 6-7 месеци? Она сега со 4 ри, шанси нема да лежи. Се ја интересира. Па и корпата уште 10 цм има простор. Мала и е.
    А во што би хранеле бебе од 6-7 месеци, ако не е тоа хранилка?
    Баш чудно ми е некако.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lover234

Lover234 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2024
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    4
    Мајки здраво

Барам некој совет од вас бидејќи веќе немам ниту сили ниту ништо...се работи за 4 месечно бебе со опструкции сме од понеделникот на одделение примаме инхалации и инекции меѓутоа додека е будно кашла премногу е вознемирено и цело време плаче,а додека спие ноту да засвири во гради ништо како здраво дете.3 дена по ред мака мачам цело време ми плаче не се смирува со ништо тука сестриве уште толку ми вршат притисок зошто не сум го смирела ,за јадење цица ,да не се работи за некок скок во развој и да ми кажете некој лек за шлајмовиве бидејќи втор пат сме со истиот наод.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    947
    Допаѓања:
    1.224
    Мајки, колку саати ви врзуваат ноќе без млеко на 6 месеци?