Nie pocnavme od 8 den da davame po preporaka na pedijatar,I D3 so K1,I omega se od 8 mi den,I jas sum carski ,mora oti nema crevna flora bebeto,do 3 meseci se neonate ni rekoa I do 3 meseci D3 so K1.Posle so D3 so dogovor koi so pedijatarot. Neonate gi davame po 7 kapki dva pati vo den,a drugite po 1 dnevno.
Majki za zatnato nose osven akvamaris kaj Bebe od mesec sto moze da se dava,nikako da se sredi,I inhalacii so fizioloski pravime,I go cistam so aspirator,nema nisto,a Bebe krkori,nema naod,nema opstrukcija,se e vo gorniot trak.Koga Kiva zelen secret isfrla.Veke mi e zal sto e takvo ,celoto e zatnato.Nekoja iskustvo so vakov problem.
Заспиваме од 19-20ч. прво станување ни е 23-00ч. после тоа во 3ипол-4 па во 7-7ипол. и почнува денот. Има некој ноќ кај што станува измеѓу негде накај 5ипол-6 ама поретко
Брисеви да направите. Зелен секрет е знак за некоја бактерија. А инаку, само спрејче и со носко убаво да извлече. Ако сте на клима дома, земете навлажнувач. Мојава откако земавме навлажнувач, преќина да ми крчи со носот. Знам на 2-3 дена да извадам ептен малце, ама се е тоа прозирно.
Мајки, 22 дена сме. Знам дека е мала уште ама дали е нормално доделат е будна да бара да цица на пола саат ? Цица по 7,8 минути активно, ми ги празни градиве и сама престанува да цица. Ке поседи малце така и после 15 мин плаче пика раце во уста сака пак.. и се бори да не заспие преку ден.. едвај заспива во раце, после ја префрлам ама мора да има некој до неа ако се промрда да ја допрам да знае дека сум тука. Иначе супер напредува дури и над просекот. Како да го оправиме цицањево има ли решение? Да цица барем на саат ипол не знам..
Таман си е. Се дешава и кај мојов. Ич немаат потреба повеќе од еднаш млеко да пијат навечер поголемки кога се. Јас од 4 мес инат му водам, 6 заба извади не сум му вратила повеќе од 1 млеко, а ми се будел по 100 пати, цуцлата во уста и нек си тера. Големата така ја научив на цицка цела ноќ, душа ми вадеше. Вака едно млекце и нек си цуца цуцла ако не може да презаспие.