Dali ste probale da go podsednete 4 mesecno bebe sekako so poddrska? Mojava sama saka da stane kako da so gi vezba muskulite. Ako e na pernica skoro ke stane. Isto koga e na stomace poveke go diga gazot nego glavata
Мала е не ја седнувај... И мојата беше таква, од цицање стануваше сама сакаше да седне. Чувај ја на некоја средина. Нека вежба стомачни. Е сега ние накај 4ипол месеци бевме кај Тони Талески, па он ме ухода и ме советуваше за мојата бебла во склоп на нејзиниот развој.
Дали го будите бебче наутро или само станува? 3 месеци сме, немаме воведно ред никаков. Не заспива навечер никако пред 1-2. Се буди за цицање 2-3 пати и станува накај 10-11. Неколку дремки има кратки преку ден, одвај ако склопи дремка 1 саат.. Дали да го будам рано за да заспива порано?
После колку време ви заздрави раната од епизиотомијата? Пред 24 дена сум породена надворешно имам 3 конци ги гледам не се паднати.. и кај што сум сечена уште е разделен просторот нз како да објаснам. Нели до сега треба да е како залепено веќе? Болки немам
Идеално време за заспивање на бебе е околу 20часот. Сигурно ти е преморено преку денот, па и тоа му влијае на сонот. Мојот заспива околу 20-20:30. На сабајле спие до 8. Пробај буди го порано, веќе треба да има некој ред на спиење. Вака се измачувате само
Јас денес и спомнав на докторката дека уште давам пробиотик(4м). И ми вели ако нема гајле. А претходно таа ми имаше речено до 6ти месец дека се дава. Денес по муабетов испадна дека нема потреба ама нема гајле хахаха барем јас така разбрав
Да идеш да те видат. Треба да е затворена веќе. Мене ми беше така и пак ме шиеше докторката. И она ми рече, ова со пазење и третирање, треба да е зарасната за 10 дена највеќе.
Мојата кажа неонате до 3, така пишеше и на отпусното од болница. Кога влезе во 4 на контрола ја прашав, вика можеш 2-3 пати неделно, не мора секој ден. Наредниот месец на контрола, вика нека пие и дава рецепт диастоп хаха. Ништо не и кажав. Земав, не му годеше, сменив биогаја, па ваја и веќе ништо. 6 ипол е.
6 ипол така нешто месо дадов, една недела телешко следна веќе мисиркино. Жолчка после 7 воведов исто. До 8 ипол-9 месеци секој ден, после тоа на неколку дена. Ако јаде млечни немаш потреба да даваш често, моево нејќе ништо млечно па сега му давам на 3 дена само.