Мајки од кои глодалки за 3+ сте задоволни освен Софи жирафата? Сакам да и купам па да си прашам искуства
Pa zirafata mojata ic ne ja saka… imase na chicco edni slicni kako gustercunja nesto bea gi gledav bas neznam tie kako se.
Кај мене почна на 3. Носи му ги во раце. Треба да почни и твоето за некој период. Секое бебе различно
4,5 uste se uci da fakja. Zboram ciljano da fati odreden predmet so dvete raceni da go donese do usta toj period sme..
Па мислам дека тогаш некако почна. Со 4 веќе може да му ставиш предмет во рака и кратко да држи. Ама не е се исто кај секое бебе. Ја имам апликацијата BabyCentre уште од бременост и сега и за бебето и ми кажува кога што да очекувам и кои игри се добредојдени за кој период. Не се водам слепо до неа ама некои работи имам применето.
Мислиш да пушти раче, да посегне по нешто или да држи нешто ти што ќе му дадеш? Синко да посегне прв пат го видов точно на денот кога наполни 4 месеци, а држеше предмети од претходно, ама не ми текнува точно од кога. Пробај да му ги допреш на гради, нешто што лесно може да го фати. Јас имав топче - тропалка со дупки, лесна за фаќање. Му ја допирав до гради и сам ја земаше, така го стимулирав да фаќа и држи предмети.
Син ми почна околу 4 да ги дофаќа тие од музичката подлога, а после 5 да држи кратко во раце. Веќе на 6ипол убаво држе и знае и да ја фрле Секое дете е различно. Моето ич нејќеше на меше, на подлога, ама со мене заедно вежбавме и на 4 точно се заврте на десно. И уште само на десно, на лево нејќе и од меше на грб не знае.
Во Бети аптеките го имам земено јас Ти се вози во количка затоа не го користиш. Јас количката едно време исклучиво за првите 10 минути од шетањето ја користев и после беба во марама. Плачеше врескаше... Количката исклучиво за пазарење ја користев. Сега ајде, одкога тргнав корпа и транспортер, она седи и да не ја подречам... Секако некогаш во раце се враќаме накај дома.
Епа земи си кенгур, jungle имаат 4ри позиции напред, назад...мене веќе ми е тешка за да ја носам во кенгур а и неверувам дека ќе стои долго
Мајки за прв пат треба да ги исперам и исушам работите на бебушка па ми треба совет да не зафркнам нешто Гледам на сите бодиња пишува на 30-40 да се перат, на кој програм ги пуштате вие? И во сушара, на кој програм ги сушите, имам машина и сушара БЕКО. Фала однапред! ❤️