Битола ние. Најверојатно од ротата има грчеви. И ние имавме на првите вакцини. Дај му сируп, ќе му ги ублажи болките, ако нема температура.
Да се вмешам за сирупчето. Матичната мене ми рече ефералган можам да дадам пола доза пред вакцините. И цела доза по 6 саати. Овој пат така направив и немаше ни температура, ни па плачеше од болки како претходниот пат.
Ne nemozese ..... sega pred eden sat prdeze mnogu i se iskaka prilicno dobro i eve mi zaspa sega... se nadevam pomina tolku bese
2 meseci mi e prva vakcina mu e ova sega... ana nikoj niso ne mi sponam za rotava... se ovde nauciv na forumiv i sve tuka dozna...stranstvo sum ovde vejke niso ne davet ...edvaj cepcinja zedov ... sega e dobra nemat niso na nozete samo grcevi imase mnogu ....ke vidam kako ke e vecer .... a 10 dena ne e malce premnogu ili 10 dena kakata zelena?
Во рок од 10 дена може да се јави зелена кака, кај нас немаше такво нешто, ама да знаеш за секој случај. Многу е мало, го боли, моето на 2 месеци само кога спиеше не плачеше, инаку без престан додека беше будно, ќе помине. Давај пробиотик на сабајле за секој случај и тоа е тоа.
Колку се смешни со тоа мијте раце после менување пелена. Па и без рота, кога менуваме пелена, миеме раце. Сигурно нема после пенување пелена полна со какушки, да си седиме со неизмиени раце.
Фала богу Ама сепак јас колку сериозно си го сфатив (читај уште стомачен вирус ми фали), ќе сменев пелена, трчав на миење раце, па ќе го дооблечев бебе. Исто, пазев да не фатам кваки и го дезинфицирав топломерот во случај на контаминација Ова на првата вакцина, после не се замарав толку.
Ne da se zalni , grevcinja... so prvovo imam zaboraeno ili pa nemase nisto ... pa na seta maka golemovo se uplasi mnogu pocna i to da placit (10godini e ), da neznajs na koja strana da fatis
Од каде купувате или нарачувате силиконски сет за јадење? Рано ни е ама навреме сакам да си приберам, да имам време да одбирам
И нас ни е мноогу рано, ама некогаш ме фаќа така период за шопинг за бебе хахаха Да не знаеш колку се во пики?
Аааа не се потресував толку. Ја пресоблакам и идам мијам раце. Па ние реалното гомната со влажни ги тргаме и под чешма, не е до толку.
Можно ли да ми се намалила хранливоста на млекото? Не се Издржува ова веќе со моево бебе ако ми верувате од 7 ипол е на цицка сега е 8 и 40. Цица од едната, ќе престане сама ја тргам ќе подзаспие се буди за 2 мин, пак бара цицка (ништо друго не успева маж ми ја зима ја шета и пее цуцла пробуваме се е пробано значи) и пак на цицка. Де цица де си игра како цуцла да сум. Брадавиците ми се лом, ме боли ме корне секој ден плачам веќе психички ќе полудам. Ми иде на ад да ја ставам и готово. Газов ме боли од што само седам и ја дојам врзана сум за кауч значи ова не е подносливо. Денес беше будна од 2 на ручек до 6, од тие 4 саати 4ипол саати беа на цицка кај мене. Скренувам ве молам за помош не знам веќе кај терам. Килажа качува добро ама па на толку тегнење предадена е веќе.
И јас имам од Пики...850ден е, големо тањирче со 3 прегради, се прилепува за хранилката, чашичка има со цевка, лигавче, помало тањирче, лажичка и виљушка исто има.