Temperatura moze da ima do prvite tri dena. Ako ima nad 38.5 davas daleron sirup. Stavaj na mestoto acidi borici 2 dena na gazicka. Pazete 1 nedela od rotatata se prenesuva preku feces. Dobra higiena posle menuvanje peleni.
да, така имав и јас прочитано. Ациди да ставам ако има темп или треба два дена? купив ациди и сируп далерон сабајле. Фала
Кај гледате скоковиве кога се ? Искрено со првото дете(10) не знаев ни скок ни нишо . Сега знам дека прв на 6 недели беше ама некоја табела има што се водите ? Иначе и ние со цицањево денови сме катастрофа. Дали од вакцина или нешти др. Врска немам . А во скоковиве може и да не цица? Како што имам читано тогаш појќее цицаат.
Да не знаев за скоковите ќе мислев урочено е Па незнам веќе, или па утеха ни се скоковите па шо и да му е од скокот е ама еве неколку дена е по плачлив, се наближуваме до 25та недела па сега е најизразено лошото расположение, фаќа да цица па пушта па гризи раце па се дери и се ненајадено е, до душа цело време се мачиме ние со цицањето Фала богу кашите ги јади
Ме насмеа ... јас со првото така шо и да праеше плачеше ,кемкаше се си викав е урочено е Сега со ова си викам чекај да видам со како , ама не е кај нас до скокови 10 недела утре , тука пишит ок и расположено , ама моево не е ни расположено ни мирно. Се нервирам со цицањево и јас овие неколку дена , стави ја на града плачи, се тргат , мафта со раце . 3 до 4 подои во денот само се добри ама кратки.Едвај чекам со каши да почнам па си викам најадено ќе е бар за то не ќе го мислам
Koja cucla lazlivka vi ja prifatija maka macam ne saka i ne saka na kombinirana ishrana e za siseto nema problem si pie ama cucla nikako bebe 20 dena
Од колку почнавте со вкусови? Педијатарот ми вика од 4++ да почнеме со вкусови, за да на 6 веќе е навикната и јаде. Некако ми е многу рано тоа, барем од 5, или 5++.
Кај нас никоја не помогна секакви пробав авент, мам, чико,од дм секакви и ништо . 2 месеци е уште од време на време пробувам да и дадам ама не фајќа.
Колку е нормална температура кај бебе? Пре кенкава е… не знам веќе што да измислам. Еве пак 20 мин спие.. станува и кенка.. ич не е спиена, примивме вакцини… можам ли парацетамол да и дадам, или мора температура да има?