Ништо е е од вакцините , го однесов на док црвено грло има и зато не цица. Крв му проверија ок е све ама не ми дадоа ништо освен џепчиња. Незнам нешто др дали се дава на мало бебе . Најмногу ми е да не ми дехидрира, зошто многу малце ми цица на 3 4 сатии по 10 мин .
И јас се мислам после 5 да почнам некако многу мала ми е не сум прашала педијатар на крајов од месецов сме наконтрола па мислев тогаш да прашам
мајки на машки бебиња, ги отварате ли курињата и колку често? Нас педијатар еднаш, ама мене ми е мн језиво и страв.
Никаква. Први две деца сите можни цуцли ги фаќаа, не мислев дека мое дете нема да сака цуце. Ама третово не сака еве Купив авент силиконска цела, обична авент, чико, бејбилов, бибс, мислам уште некоја... ни една не сака и еве 5+м е веќе, се откажав таму од 3ти месец да пробувам да фати Баш ми е криво, слатки ми се бебињата со цуце и плус за заспивање е спас..
Моево прифати авент soothie цуцла. Малку и е големка и паѓа ама ако и ја задржам со рака си повлекува.
Да отвараш обавезно, да можеш убаво да го измиеш и плус постепено да му се отвори цело. На секое капење.
Ништо као од чепчињава ќе поминит грло па ќе фатит... и на килажа е останата колку што беше кога примавме вакцина не е мрдната . Понеделник ќе одам на матичен пак ... денес дека сабота на дежурен бев. Иначе се молзев не фајќат шише, вода колку за проба реков ќе превријам дали ќе фати и вода не фајќат...уште пон ќе видам , па ако не ќе пробам адаптирано Колку ќе ми е мака ако ми престанит со цицање
Да отвараш постепено по сосем малце .... не како моето големово на док му го отворија наеднаш три дена дете вриштеше ко ќе мочаше. Стрес му напраја не сакаше после ни да се измијат ни да се избришит
Дали е нормално после вакциниве да не кака? Вчера се искака мерејќи и температура.. иначе немаше ни вчера. До сега ни се нема десено да не се искака од кога е родена, еднаш до три пати сугурно. Дрнес воопшто не е какана, нема ни грлеви ништо. На доење сме.
Не бе ако не ти фаќа шише не е до млекото и адаптирано ќе нејки, смени цуцла, или со лажиче давај по малку..
Kolku so imam citano na doenje e normalno i do 10 dena a mislam i zapek nemoze da bide od vakcini oni obicno mozat tecna stolica da napravat
Во моментов денес само две имав од Мам и Авент шишиња , не ми затребале до сега, од ниедно не фати . Ќе видам цуцли ќе барам . Со големото дете од 8 месеци почнав шише да го учам да фатит на 1 година фати Ми беше страв дан ми дехидрират, ама па мочкат какат .
Не е од вакцините, претпоставувам и рота сте примиле, баш напротив течна треба да има. Се случува некогаш така и мојава обично редовно си кака и еден ден ако не се искака чудно ми е. Кога ќе помине ден не искакана џ утредента одма пијам бекутан чај и до вечерта ја спотерува. Пробај нас ни делува, до сега бар.
И јас тоа на мам среќа го прифати колку толку пие, абе и мака му е сега од грлцето. Со лајче така по малку давај во тие три четири сати дури да побара па ќе се накрени. Со помин
Кажете ми дали втората бустер доза вакцини на 4 месеци, примивте се заедно рота, 6 валентната и стрептокока? Ми рекоа сега и стрептокока де давало, многу ми изгледа наеднаш