Ќе почнам тогаш и јас да отварам. Не е ништо страшно. Ротата се пие, а другата 6валентна во ноџе, едната не ни ја ставиа на 4 мес се ставала така ни кажаа.
Дали ви се случува бебе да пие млеко и даму тече одстрана да плаче сака да пие а вриснува наеднаш и додека пие млеко се тегне плаче.Јадат на 2,2 ипол саати бараат млеко сменивме и млеко ама пак исто прават.Не е на секое млеко пиење ама се случува често.Исто одма после тоа икаат и ако ги легнеш после пола саат одма блуцнуваат некогаш повеќе некогаш помалце
Имаме 6 месеца овие 2 дена бебо врти лево раче како за чао исто како кога запознаваше рачиња .. дали во овој месец ова е нормално и правеле и вашите ?
Мислам дека не сакаше мене да ме цитираш нема врска ќе прочита членката. Инаку да ние исто со големиот на доктор на крај бевме да му го доотворат и намерно помал го однесовме немаше ни 3 години за да не се сеќава. Голем стрес е за нив. Затоа мора отварање од мало постепено.
So otvoranjevo kure nemalo pogolema trauma za mene. Isto na dr mu go otvoraa negde na 2 ili 2,5 godini. Aj sto pistese vristese tuku rabotava e sto treba i posle toa redovno da se otvora i cisti. Toa bilo nesto neznam kako da kazam. Potoa na okolu 4,5 god pak go nosev na urolog ki rece deka e ok i kao ako pak ku se zatvori ili mu smeta ke se operiralo koga ke trebalo. Sega sam go Cepka si igra no nikogas ne go otvora kako sto treba. I jas ne sum Nacisto dali detevo Mu e ok Kurenceto
Што значи тоа, дека нема проблем ако прими и на 7? Ако е така зошто форсираат сто вакцини наеднаш да примаат бебиња толку мали?
Е ајде де, пред 5 години големиот ја прими дури на 2 години, затоа сега им реков да ја одложат а не наеднаш три вакцини
Мајки дали е нормално бебе од 12 дена да не може да врзе ни 15 минути сон? На ад сме. Цело време плаче, денес кулминација мислам достигна. Имаме грчеви, давам колиеф и еспумисан ама не гледам нешто ефект. 24/7 висиме над неа, дури и да заспие на секои 5-10 минути се буди и пак од почеток. Се е пробано, повивање, масажи, пеење, аспиратор, white noise, ш’шкање, галење, цуцла. Не знам веќе што да и правам, не ми е нормално за толку мало бебе да не спие ич. Се шекнав.
Моиве се доста лакоми и доктор во систина ми кажа дека имаат голема килажа за 2 месеци бебе,даги ставам на режим.Едно бебе е испишано со 2.090 грама а сега има 4.480 грама а друго бебе е испишано 1.820 а денес има 4.070.Како даги ставам на режкм кога врискаат без престан кога се гладни