Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094
    Беба денес и вчера не сака да цица, едвај се закачува на града и ми ја влече и клоца и мава.. Во петокот примивме рота и дитепер (2.5 месеци бебе), па дали е може реакција од вакциниве?
    Денес е и нервозна и повеќе спие, кратки дремки.
    Пелените се полни мочкани, ама баш сега по вакциниве сакам повеќе да цица..

2. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    973
    Земи ја во раце да поспие. Сака ближина и топлина.

Нејзино меше на твое меше, на голо... Бочно легни си ја...

Термофорче, топло да и држи. Има и на фрезиферм за топло на меше да држи гел.

Нас ни к од капки не ни помогнаа. Прекинав св, сфатив дека истите и правеа уште толку грчеви. Ама тоа со е твое.

На flower55555 и baguf4e им се допаѓа ова.
  3. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.772
    Допаѓања:
    24.001
    Мајки, малиот треба деновиве да прими вакцини, а до пред 5-6 дена лечевме инфекција на око со антибиотик.
    Во ред ли е да се вакцинира?

4. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.061
    Можно е да, и мене ми рекоа може да биде понервозна, помалце да спие , од ротата може и грчевите да и се повторат. Сигурно ја мачи нешто, штом не јаде. Но нуди ја почесто, ради ротата. Ако одбива пак понуди по некое време.

На LaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.061
    О срциња златни. Дали се на ад или ги доиш? На ад секако мораш на три часа не почесто, е со доењево малку потешко ред, но исто гледај на два часа барем да даваш. Не значи ако плачат дека се гладни, може стомаче ги мачи, може топло или ладно им е како и да е кога ќе викнат почни да елиминираш прво од другите работи, смени им пелена, нишкај, масирај стомаче па тек на крај понуди им млеко.

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.061
    Мајки ај сега разврзавме дискусија за вакцините со една членка, па да прашам пошироко, дали има и други од вас кои ја одложиле стрептокока од дтпр? И колку дози се прима од стрептококата? Исто дали прават проблем ако да побараш подоцна да ја прими?

7. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.573
    Допаѓања:
    7.785
    На 2 месеци имаме 5500, не гледам зашто е тоа многу килажа. Топ се според мене.

На farahfarah му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.061
    Ама веројатно поголемо е твоето родено, они се со помала родилна тежина и претпоставувам затоа.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  9. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    973
    @baguf4e
    И уште нешто. Искулирајте. Беба осеќа стрес. Нежно и лагано. Све ќе биде. Секое добро :f:

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    81
    Isto so prvoto go pominav dodeka ne frliv se od kapki grcevite ne prestanaa sega imam bebe 22 dena gledam deka pocnuvaat i ne sym zela uste kapki iskreno ne sakam ni da zemam ama pak mi e zal da gledam kako se maci ama isto praktikuvam blizina beli zvuci se galime masirame uste ne se mnogu silni da se nadevame taka kej pominat

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    973
    Ти мајка искусна си, си научила со првото... Јас постапува инстинктивно, но сепак, алал на форумов и на сите кои вака си помагаат една на друга. Иако инстинктот си е најбитен, убаво е и да се чуе совет... Јас сите можни капки и ги купив, све и давав... Што комбинирано што едно па друго... И одеднаш кажав, стоп. Сме го створиле бебчето во нашето тело, и да го клукам со капки... Не. Почнав јас чајчиња, ким, масажички топличко... Бебе се препороди.

На farahfarah, Lady Miami и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  12. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.573
    Допаѓања:
    7.785
    Исто ни беше на почеток, само навечер беше. Немавме грчеви, само со меше кај мене на меше заспиваше.
    Исто, се поремети детево после вакциниве, цело време кенка, плаче.. а јаде и тоа се прејадува и цело време плаче како да не е.. не знам веќе што да измислам. И само со мене.. спие на мене.. у вц неможам да отидам.
    Пак, по кило кренале на месец, што е одлично.

На LaBella и baguf4e им се допаѓа ова.
  13. silvana4

silvana4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2017
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    43
    Ние вторникот ја примивме таа вак. тек денес бебуш почна да цицат. Катастрофа бевме. Ама вчера на док ја однесов од страв и грлото и беше црвено и намалена килажа.незнам дали ова нешто врска имаше со вакцините али беше страшно. И само се надевам ревакцинација нема да е вака.

На LaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    920
    Допаѓања:
    1.035
    Мајки, ја викнав Јасна, беше прееска. Успеавме да фати без силиконска и без да плачам од болка. Малце ќе се мачам сама ама сега барем знам дека може. Кутрата плитко ме фаќала а јас не знам да наместам па затоа ме болело. Млеко имам и повеќе отколку што треба. Грутките се ептен мали, ми даде да пијам летицин за да го разбие згрутченото млеко. Лакома е многу за 5 мин се најадува. Ја мереше, испи 60 мл отприлика, Јасна ми рече одлично е ама јас се замислив да не е малце? 1 месец сме.

Последна измена: 19 јануари 2025 во 20:43
    На DaftyCrafty, Kala22, merriel0 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.723
    Допаѓања:
    17.791
    Ги пишуваат. Ама мислев и картонче некое даваат. Како вакцинален картон.

16. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.573
    Допаѓања:
    7.785
    Не е малце, на мајчино бебе јаде колку сака и кога сака. Јас кога се молзев на почеток, 60-80 давав, повеќе од тоа повраќаше.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Gummy bear

Gummy bear Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2024
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    43
    Ne moze vo drug

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    649
    Ние, Бт имаме баш таков вакцинален картон и ни ги заведуваат сите вакцини во него.
    Ама од Плодност ни го дадоја, за првите вакцини што се примаат дури сте во болница.

19. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    406
    Ako davas probiotik i toj trgni go ne davaj i isto omega ako davas prekinija. Grey noise probaj. Mojata i den denes ja zaspiva za mnogu brzoi isto racna pravosmukalka. Vo race drzi go bebeto. Poveke na golo da se povrzete. Kakvo mleko davas? Ako ste na ad razgovaraj so pedijatat za promena mozebi ne vi odgovara… drzigo za racinja bebeto dodeka spie da ne se plasi nesto vo son. Drugo neznam

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.811
    Допаѓања:
    10.493
    Ако сакаш можам да ти сликнам да си ги гледаш следните вакцини, ги имам во книшката од Систина.