И јас му давав пред 1 месец кога имаше појаки грчеви, но максимум 30 мл на ден бидејќи ми беше страв дали смеам. Некој вика вода никако, нз кој да слушам. Па и аптамилот се прави со вода, нз зошто не е доволно само тоа. Ќе почнам пак со чајчето или само вода по малку.
Ние даваме или превриена вода или чај, не и двете. Чај давам до 50мл на ден, распореден низ цел ден. Вода до 30мл. И двете ми ги пие.
И ние сме на ад и вода не давав се додека не почнавме со цврста храна. Нема потреба, ад се прави со вода.
Како ги заспивате малечките? Јас следам прозори на будност и супер ни оди со дремките, но со заспивањево со мене е малце потешко заспиваме само со цице незнам како на друг начин не ми успева, а други кога ја заспиваат буквално два три пати ја нишнуваат и заспана е.
Мајки, ај кажете ми дали грешам нешто. Ги вриев денеска цуцлите и шишенцето. Кога ги извадив приметив дека во цуцлата внатре има водичка. Ја стискав, ја тресев, нејќе да испадни. Така е и кај вас или?
Јас на авент имам sootie, ги стерилизирам, не се наполниле до сега со вода. Остај да се исушат ако не.
И мене тоа ме зачуди ама средив, готово. Фала ти многу. Фала ти, вака направив и одма испадна водичката. Колку се приметува дека сум неискусна.
Pa toa i jas se mislam vcera ne mi e banjata a sea pa vikam vecer da ja banjam sabajle da ja nosam vo najladnoto neznam a pa i sto vikas nervozna kje e utre
Mojata navecer e na ad zaspiva so sise ama zborot mi e i da ja doam i navecer jas bi trazila drug nacin taka na cice ako dois do golema nema da zaspiva so nikoj drug malku problem kje ti e
A so ikanjeto kako se spravuvate i zosto mi ika povekje pati vo denot ne e mokra pelena smeneta od sto e ustwari ikanjeto
Среќа што е така, зошто моево бебе на доење со никој друг не заспива освен да цица и ретко некогаш со цуцла, друг да го заспие маки мачиме.