Cel den bara da cica bukvalno i neznam kako da postapam znam deka e prejadena ama sto da pravam koga bara a neli ad e na 3h doenje e slobodno koga sakat oni
Бебе е 5+++. Сеуште не се врти од грб на стомак и обратно. Вака цврст е, се поткрева за да седи, од премногу мал стабилно држеше главче и го креваше, баш и педијатар и ортопед искоментираа. Дали има причина за грижа заради вртењево или има време сеуште? Не знам дали да го носам некаде.. Ми рекоа мрзелив е.. Се мислам дали сум и јас крива што едвај 10мин е на под и тоа не секој ден..ама кога и да го ставам плаче и се нервира, на меше на под исто..стимулација со играчки едвај 10 минути издржува. И обавезно повраќа на под Вака на кревет вежбаме вртење со помош и лево десно со склопчени раче-ноџе..се врти со минимална помош од прекрстување на едната нога или ако со раче се придржува за мојот прст. Што мислите?
Na 2 meseca koj vakcini se primaat gledam spomnuvate poveke nas maticnava samo rota mi ja kaza sega vo 11 nedela
Вежбај го таа вежба со прекрстување ноџе за превртување, и ставај му играчки десно лево за да му поттикнееш стимул...
Моето на 25 праве 7. Од меше на стомак не се врте. Од грб на меше само на десно. На лево морам јас да го насочам, како да не ја регистрира таа страна, само што го легнам, оде на десно. И мојот е мрзелив. Додека да почне да сака на меше, време мина, беше околу 4 месеци. Претходно ни 5 минути со плачки. И сега кога ќе му скисне на подлога, вика да го земам. Не му текнува да се сврте на грб и да се одмара. Јас купив играчки со светлечки и музички ефекти, се движат, пеат, па му е интересно да ги глеса и леже. Имаме и водена подлога, и на неа сака.