Zdravo,mamicki,malava kaka sekoj den, vcera ne kakase,i eve sabajle dobro bese, ama po tri saati pak kakase zolto ama potecno , prolivce e ili da cekam da vidam dali do vecer pak ke kaka.Da zemam linex ili ? Vas sovet, iskustvo ?
ne e proliv,nema potreba od lineks i sin mi denes taka potecno se iskaka ama ako e proliv ke e tecno i mn zacesteno,cekaj do vecer pa ke vidis kako ke e .
Педијатарот мене ми кажа дека водлеста, жолта кака е нормално. Кај нас е од старт таква(само на доење без ад сме )
Неее каков линекс?Ако има 2-3 пати течна столица во рок од еден час тогаш можеш да дадеш.Почекај и надгледнувај ја
Mnogu vi blagodaram na brzite odgovori, da ja slesam normalno ako zacesti ke se javam i kaj pedijatatot ama vie ste mi iskusni mamicki moze i dvapati zasto vcera ne kakase a meseto bese polno Fala uste ednas, ubav den !
Nas ne nemase malku vreme, ama ludilo sme denovive... 4 dena ne bese kakan, ama go ostaviv sam da se iskaka i fala bogu vcera vecerta se iskaka i toa 3 peleni napuni inaku mnogu sme nervozni i koga go drzam vo race rzi i mislam kje me izede cela racete da moze i dvete kje gi napika vo usta... Kenka cat pat, ama ednas vo denot kriza nekoja so vristenje go fakja i se setame vo race celo vreme, a jas sama doma so 8kg bebe racete kje mi padnat, duri ednas zemav da go istusiram koga mnogu placese, duri i pod tus placese sto ne se slucilo... Obozava voda :/ aj da pocne da sedi, podrugo kje bide... I taka kako sto gledam site so isti maki sme
Inaku za bljuckanjeto... Primetiv vo Ohrid bevme i tamu posvezo se pogodija denovite i bebus ic ne mi bljuckase, epten preku den koga bese malku potoplo, dojdovme vo Skopje pak ista pesna, fontani... Vikendov vo Mavrovo bevme i dosta ladno bese, ni ednas ne mi blucna i toa kaj drugarki vo race kje go zemat im vikam pazete da ne ve povrati, on ni ednas ne povrati... Pak si dojdovme vo Sk, pak si bljucka... Znaci do toplovo mu e pretpostavuvam..
Mamicki,da napise nekoja poiskusna okolu krvnata slika do kolku sto kako e normalno? @joy1 mila? Ili @Kaetana bilo koja isto taka,da ne tagnuvam.Bitterka veke mi e neprijatno da ja prasuvam,ja otekov vo bremenosta. Nie deneska pravevme krvna slika...hemoglobinot e 104 ..leikocitite miruvaat..trombocitite mislam rece namaleni ama bilo normalno oti bilo uste malo i ne dvizelo.Ne bev kaj maticnata oti imase mnogu guzva a i edno detence kaslase pa ne sakav da rizikuvam.
Од 110 до 135 е нормален за деца.Малку ви е намален но ништо страшно .Ке почнете сега со дохрана. Мојава тој период исто имаше 104.
Крвна слика на секои три или четири месеци до првата годината.После е доволно 2 пати годишно. Крвна група овде во приватните проверуваат по рагање.Во државните зависи кој како ке биде расположен. Ти ако сакаш можеш да ја однесеш било кога . Инаку доените бебиња се често слабокрвни ,тоа да не ве плаши.
Ние 7 недели сме а до сега немаат проверено ништо. Во болница уште спомнав ми рекоа не проверуваат па се мислам при нареден преглед на педијатар да прашам.
Кај вас е мн построго за овие раб.Имам пријателка која живее во Америка.Она вели за да таму провериш крвна слика треба цела папирологија да спремиш. Овде можеш и три пати неделно да провериш. Мене во систина на три месеци ми нагласија дека мора да се провери крвта баш бидејки бебето е само на доење.
Obicno od kaj vakcinite za prv pat baraat na tri meseci za prv pat.Ne brzaj,mislam deka nema potreba ako bebuska e dobro.
Jas so taa krvna grupa ic ne se razbiram, jas i mm sme 0+, pa znaci bebus e 100% i on 0+, taka? Krvna slika nemame praveno, samo na 1ipol mesec koga imase pravevme posledna, bidejki predtoa lezevme na detska klinika za papceto... i togas mu bese odlicna krvnata slika...
I nas ne ni kazaa krvna grupa za malata, vo Gak se poragjav, a za sin mi imaat kazano, vo Stip. Trebase i sega da ni proverat. :/ Sega da i vadime krv od vena za krvna grupa, ic ne sakam.
И на нас ни кажаа крвна слика на 3 месеци да провериме..Туку да ве прашам мамички,незнам дали мене ми е чудно ама малата кај мене многуу плаче, само кога спие не плаче.Онака ќе се разбуди додека да се пресоблечеме, јаде и веднаш пак почнува со плачење за спиење.Обожава да спие во раце и релаксатор,со пуштен фен,а незнам дали стварно толку и се спие или малечка е уште па така треба да биде.Многу плачка ни е женскатаинаку плачењето е вриштењеа сме 6 полни недели...Позз
nie dosega mu nemame praveno krvna slika na sin mi eve 10 meseci sme,nikoj ne mi kazal,fala bogu nemavme nastinki i nekoi dr problemi i ne sum ni bila. krvna grupa ispitaa uste vo bolnica i mu zemaa i krv od nozeto i toe e se. @Maceto123 da ne e skok vo razvoj na 6 nedeli pa place? ili non stop e takva?
Стварно незнам дали е скок во развој или е плачка,мислам дека повеќе е плачка и се надевам ќе смени како ќе расте,оти вака леле леле незнам...позз
Леле, само јас изгледа и проверувам крвна слика крвна многу често. На секоја вакцина нова крвна слика и попатно, ако е нешто сумлива, носе да и тече или слично. Кај нас хемоглобинот минатата недела беше 13, а денес 11.6. Крвна група немам испитано. @Maceto123 ако ти е за утеха и мојата е плачка, преку цел ден еве веќе шест месеци, а и по ново р,жи и писка