Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    1.020
    На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    872
    Допаѓања:
    1.087
    Мене ме чуди зошто навечер пример си се буди на 3-3 ипол часа и ретко да испие и 90 мл. Еве пример ноќеска испи 70 и 40 мл ама преку ден пак си пие 90 мл и ако барала уште ќе доправам 30 и од тоа ќе испие уште 10мл и толку, не ми изгледа дека до толку е ради количината повеќе ми личи дека е некоја нејзина утеха или поврзаност дека за да спие мора млеко што не знам ни како ја стекнала, кога до сега се што правеше беше се буди пие млеко и презаспива, воопшто и немаше прозори на будност. Па дури и сега не е будна измеѓу секоја дремка пак знае да си презаспие. Читав дека има и скок овој период 5-6та недела и дека знае да се манифестира и со зголемено барање на млеко па не знам дали и тоа е. Ќе видиме за некој ден дали ќе смени, битно бевме хаос и двете вчера она плаче јас плачам, па како што почнаа и симптомите за добивање и хормоните хаос уште толку :rofl:

3. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    625
    Здраво мајки. 6 +++На доење сме и сакам да воведам ад, изглеа и малце ми е млекото. Хип го пробав не го сака. Кое е најблиско до мајчиното и какво шише да земам. Го имам филипс авент ама само водичка сака од него.

4. Lucky4

Lucky4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    201
    Majki kolku davate adaptirano na bebe od 7.5 meseci imame i dva obroka ka 3h po kolku ml...moeto pie 120 mislam dan mu e malku

5. farahfarah

farahfarah Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    110
    Iskreno iskustvo kje ti kazam na pogolemoto dadov od 7 8 m i mislam deka pogolema glupost nemam napraveno vo zivoto skn na zastedenite pari koga dete do den den nemoze da se iskaka na raat sve sme tvrdi stolici uste sto se ne probano ete sega kako pocna da samo navecer so mleko ama golem e 4ipol god vekje pocna stolicata da se normalizira prv bev sto vikav pa sto i toa e mleko kolku davaat ama veruvaj mi ima pricina zosto se dava ad ako vekje nesakas da mu davas ili mu smeta sekoe podobro nikakvo neka ne pie neka si jade i malecni proizvodi povise odkolku kravjo so vtorata nema sansa da ja napravam taa glupost

На Lucky4 и merriel0 им се допаѓа ова.
  6. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.441
    Допаѓања:
    8.538
    4 млека има дневно, 2 по 210 мл, 2 по 180 мл. 3 оброци има.

На Lucky4 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Gummy bear

Gummy bear Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2024
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    44
    Почнавте со храна? Ќе пие помалку секако. Инаку аптамил 2ка и шише филипс авент

8. Gummy bear

Gummy bear Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2024
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    44
    Многу малку мајка. Моето 180 мл на сабајле па има доручек па пак 180мл па ручек па пак 180мл. Пред спиење 180.

9. Gummy bear

Gummy bear Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2024
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    44
    Ова со размак измеѓу нормално