Normalno e uste ne im se razvieni mozocinajta. Jas za istovo mn se sekirav i 2ca pedijatri mi rekoa normalno skroz se ocekuva do 2 meseci da prestane
Нормално е, моро рефлекс е тоа. Ќе помине накај 4-5 месеци. Сите бебиња го имаат. Мојата е 2 и пол уште така прави ама многу помалку од почеток. Не се секирај, ги штити тој рефлекс.
@Kala22 воа бебенце ми е на доење,ама исто прави и она,пр ќе стане ќе се нацица,си седи саат време и после за да заспие исто бара да цица. Првото детенце ми беше на адд,јас гледав до минута точно да и давам и колку што пишува,исто ми правеше вака,и и видов не бива никако и доправав за заспивање по 20-30мл.. Дали на доење или адд,си бараат млекце за заспивање.. Една пријателка на адд беше бебето она не гледаше воопшто колку треба мл според возраста,саат,кога и колку сака пиеше бебе и се беше океј.. Доправај и по малце колку да си заспие раат..
Некој да ја има оваа игрална, од Пи Ки, и дали е задоволен? Од материјал и цврстина, да не е да се распадни
Па да гломазна е искрено нас ни е во сред дневна пред тв меѓу гарнитура и комода зошто бебе не сака да седи во неа ако е далеку од нас хахаха
Пливит д3 и јас давам ама не ги сака горчат многу, па му ги подметнувам во храна. Да ги допие и ќе ги сменам, на бејбитол ќе земам.
I jas kupiv plivit, ortoped mi gi preporaca ama nemaat omega i zatoa davam kapsula babytol so d3 i omega i plus 2 kapki od plivit. Za moeto bebe taka kaza ortopedot
Фала ви Јас ќе си ја земам оваа, помалечка е, ќе пробам да го ставам таму. Ако ништо друго, ми се гледа како нешто најбезбедно, во смисла не може ни да се удри, ни да падни. Па ќе видиме колку ќе потрае
Ние сме 4ипол. Еве сега сакам да го ставам, најбезбедна варијанта ми е некако. Ќе можам и да средам нешто низ куќа тој дури е во игрална