Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    1.499
    Nature се 6,95е има 28
    Обичните се 5,95е има 42
    Воа се цените во Дм во Словенија и за величина 2..веројатно и во нашиот дм се тие цени..има разлика..

На Abc baby му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    1.049
    Што може да е причина за нервозно цицање? Прета клоца се гребе со рацете, не цица како што треба и на едната и на другата града. Млеко имам.. 42 дена сме

3. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.203
    Допаѓања:
    2.474
    Гасови, грчеви, ке кака, сака да подригне...сево ова е можно. моето така правеше и за какање и слично ако му е до подригнување... кутрото уште не знаеше од што му е подобро.

На FarfallaBlu и Dodo1 им се допаѓа ова.
  4. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    418
    Moze da e i zatnato nose..

5. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    418
    Ic ne stavam lepenki. Kupiv za prvata vakcina pari samo frliv nekako toa ulepeno celo nekoi hemii vnatre. Go frliv. Prviot den samo ladna obloga stavav na vtorovo vakciniranje. Tolku…

На Monas95 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    1.091
    Моето кога кака вака прави.

7. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    2.519
    Мајки утре треба дасе јавиме за вакцина Рота,денес бев на педијатар ги прегледа добро напредуваат ми даде упат утре пред вакцина крвна слика да провериме.Ама заборавив даи кажам на педијатарот дека 3 дена ми какаат жолто-зелена или зелеба кака.Порано ми какаа по 3,4 пати на ден сега еднаш дневно какаат.Едниот близнак го приметив денес кога мокри и на крај се стресува,како да е настинат Има прозирен секрет го влечеме матичната ми кажа нормално е не е страшно.Незнам утре што да правам со вакцината ми е страв да одам

8. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    401
    На советувалиште не ви прават цел преглед?
    Кога го носам на вакцина му прават целосен преглед, мерење, наслушување, буквално се' и ја гледаат крвната слика, околу 15-20 минути трае прегледот. Ме прашуваат и дали случајно бил скоро настинат и дали имаме некој дома настинат и слично. Ако се' е океј тогаш му ставаат вакцина. Ќе си прашате таму, ако мислат дека не е целосно здраво, ќе ви ја одложат.
    За во Битола вака е, не знам на друго место.

Последна измена: 28 јануари 2025 во 23:58
    На nikja и flower55555 им се допаѓа ова.
  9. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    418
    Ako ima nesto krvnata slika ke pokaze. Vidi pa i nemoze da ocekuvame 100% zdravi da bidat koga gi nosime na vakcina. Sepak se zivi sustestva, imaat kolku tolku kontakti, zima e, ladno e, virusi ima, suv vozdih, zagaden vosduh se toa si vlijae. Spored mene pravat procenka doktorite, denes maticen utre doktor na vakcinalen punk i toa e toa. Za kakanjeto neznam za bojata ama za frekfencijata, pa na mojata skroz i se sredi posle prvata rota i posle vtorata e dobra isto. Kolkavi se? Prvata rota do kraj na 3 mesec mora da e primena, ako ne ke ja propustis. Ama ne se sekiraj ne e strasno, site generalno imame dilemi pred vakcinite. Ke vidis kolku ke ti olesni otkako ke gi primat i ke bide se dobro.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    1.071
    Добро до кога се очекува да се стабилизира сонот навечер? Значи како со аларм е на секои два часа се буди и бара цицка, пробав да не давам цицка, нишкање, цуцла за да презаспие, но ќе дремне 5 мин и пак се буди бара да цица. Совет што да правам? 4 месеци е, има некоја како нас да ми каже како се справува?

11. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    1.071
    Што се воведува прво од вкусовите? И дали давате прво по една лажичка како проба или по неколку? Исто ме интересира дали почнувате со готови кашички или дома им правите со оглед на тоа што не знаеме што јадеме од продавнициве и дали се загадени со пестициди.

12. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    684
    Веќе една недела бебе не спие на вечер. Го заспивам околу 20часот. Станува по 3 саати, и после тоа на секој саат се буди. Не плачи, не бара секогаш млеко, ама се буди. Не знам зошто е тоа така... или и ова е дел од регресијата во спиење?

13. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.340
    Допаѓања:
    4.715
    Јас почнав со морков, по три дена по три лажички од секој вкус, па дури после три недели оброк цел. И да земам готови каши, немам ништо замрзнато па овие се најсигурни.

14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.717
    Допаѓања:
    8.043
    Кај мене вака праи исто од тој период почна, ја мислев немам млеко, нејзе и се спиело.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    1.499

Исто и кај мене кога многу и се спие,плаче,клоца,се кубе,не може градата да ја фати од што е нервозна,ќе ја фати па ја пушта и после 5мин почнува да се смирува,цица и заспива

16. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    1.049
    Леле така кога ќе ја видам да се кубе душата ме боли а па и плус дека премногу коса има, абе цела тупаница и е со коса испреплетена. А се смеев на инстаграм кога ќе ми се појавеше така бебе што се кубе. Фала ви на сите или стомак ја мачеше или и се спиеше едно од тие две е..

На Lady Miami, Bettina23 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  17. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    713
    Фала што ми кажа, купив. Да си закажам и на гастро за малово ќе мора. Нема друго млеко и што е антирефлуксно и хипоалергено... овој сеуште ми бљуцка, во небрано сум сега.

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    1.499
    И јас кога ги гледав ми беше многу жал ама и смешно..првата ќерка не се кубеше ама вторава по неколку пати на ден ххаах..мажот ми стално вика,а бебе заплаче одма цице му даваш,а него може нешто го боли,може го чеша ногата ххаах

19. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    2.519
    Мија одложи се јавив по телефон.И кажав дека едниов близнак и кива и малце поткашлува од вчера и буквално детево мисе пресече нејаде едвај 60мл со 10 пати даго будам,незнам што му стана наеднаш.цело време е поспан и 4 саати даго остаам ке спие небара јадење,незнам што да правам.

20. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    401
    Обично така правеше моето ако е преморено, му се спие. Во таков случај обично ќе го заспиев, со цуцла и нишање да сврзи еден циклус 10 мин. и после тоа се будеше да цица и цицаше смирено.