Непримија вакцина,неги однесов.Кога ме прашаа по телефон им кажав дека киваат едниот близнак има прозирен секрет и кркори на нос, дека какаат жолто-зелено или зелено и ми рекоа да неги носам сега дека имаме уште време до 11 февруари.И затоа неги однесов
Супер, пак следи, ти си ги познаваш најдобро, верувај и на интуицијата, ако нешто ти е сомнително носи ги нека ги прегледаат па нека биде и џабе одењето, само се да си е во ред.
Те помешав со Лаура, дека на двата поста пишав. Мојава со прозирен секрет и крчење ја вакцинираа. Ама кај мојава знаев дека е од сув воздух и одма штом земав навлажнувач, буквално преку ноќ преќина тоа. И мојава знае да има зелена кака некогаш, ама педијатар ми кажа дека е нормално. Чисти носе постојано, прати како ќе биде до утре и носи пак на преглед. Побарај и брис за мирна глава.
Грчеви немаше. Само тем. качи, ама ја симна без ништо. Ми рекоа да дадам пробиотик ако приметам да има мака со мешето. Е прдеше за машала.
Бебе навечер плаче, спиеше малку и не сака на грб да легне одма плаче, а во раце е мирен. Сака да спие а не може да заспие. Пробувам и на страна да го свртам, уште полошо. Педијатарот ни рече за главата да го вртиме на страна ама воопшто не сака, ептен во длабок сок кога е успевам да го свртам на 15минути. Грчевите му се намалиа, не ми личи дека има сега ама ете кенкав е...
Nie sme 6 dena posle vtora rota. Vecerva pak placki i kreva noze kako grcevi da ima a nemoze da se iskaka.. mozno li e da e od rotata? Probiotik davam celo vreme uste od pred prva rota. Denes ne i dadov odaabajle tek vecerva i zarem e mozno da ne se iskaka bez probiotik?
Isto i kaj mene so nosot i ja vakciniraa. Predhodnata vecer bevme kaj moite od greenjeto odma i se zatna nososf ama sepak ja vakciniraa
Земав и кас навлажнувач за воздух ке видам дали ќе помогне.Пишав денес на педијатарот и пуштив и видео ми пиша дури во 22h ама беше смирен ми пиша даго носам на педијатрија вечерва.Ќе видам како ке биде и ако треба утре ќе одам.Брис треба да земеме за неколку дена пд грло,нос и око
Пробиотик немам дадено никогаш. Освен еднаш брзо после болница откако дојдовме и толку. Пробиотик на мојата запек и правеше.