Мајки, зедов чај од Хип, претходно користев Бекутан. Овој од коморач е тој за бебиња? Моето има 2,5 месеци
Ние сме на Диастоп од прв ден дома. Многу ни прија, немала до сега мака со какање. Изгледа до организам.
Денес ја прошетав на кафе со количката во корпата на сонце, спиеше како топ 2 саати без да мрдне, проверував дури дали дише, ни грчеви ни ништо. Дома едвај врзува пола саат без да се расплаче и дење и ноќе. Е ај сеа Само што влеговме дома ја преместив заспана и почна да кенка.
Никако не му го местам, како си стои така. И да го наместиш нагоре има доста простор во пелената, верувам ќе си се врати во претходната положба.
Моево од раѓање еве 6 м спие во количка преку ден, сега еве скоро месец така и го заспивам. Ако се подразбуди ќе го повозам низ соба и си презаспива, убајна дури го бери во неа
Da eden e na Hip za bebinja filter e i bez seker za razlika od Becutanot i nie go koristime toj i e od ragjanje.
И моето докај 4 месец спиеше убаво во количка. Крај на октомври бевме во Охрид, шетавме, абе слика немаме, цело време спиеше. А тој си сака ладничко, саклетчија е од бебе и ептен му одговараше времето. Кога беше помал со грчеви го возевме низ град со кола да поспие малце оти дома никако. Е веќе е 7 месеци и ич нејќе на грб, во количка нејќе, спиеме на спална и сака свртен на страна, на подлога си игра и нормално омилена во раце кај мене.
И моево е с’клет невиден. Денес во скафандер во кола врескаше додека не ја соблеков и инстантно прекина. Во кафич на сонце спиеше по тренерки и 2 ќебенца, досега ова и беше најмирно спиење откако е родена. Едвај чекам пролет да ја шетам цел ден, зимово и воздухот надвор ме утепа мислам уште толку депресија ми прави, она грчеви има, немирна, дома не спие ич. И многу сака во раце или на гради, така спие мирно. Не знам дали од волку мало може да се научи вака да не можам да ја одвикнам после, многу ми е страв. Од една страна си викам, не е уште ни еден месец, си ја бара мајка и сака да се гушка и да ме мириса. Од друга страна се плашам да не се заучи вака, не можам да ја пуштам да спие во гнездо или креветче сама без да се буди на 15 минути.
Надвор мислам дека скоро сите деца спијат. И ние прееска штом видов сонце, за секунда се спремив и надвор 2 ипол саати. Она се изнаспа, се прошетавме, до пазар бевме, низ паркче и дома. Точно пред капија се разбуди.
Ако треба да се оде некаде подолго да сме надвор со палто, инаку за кратко и ако е во кола да не го вадам, само со ќебе. Па и него знае да го шутне со нозете. Ние креветче користевме една недела, сега ни служе да си ставаме други ствари врз него. Инаку, моето си сакаше во раце, исто и на гради врз мене, така и спиевме кога имаше грчеви, единствена позиција каде мешето не го болеше и успеваше да заспие. Ама, си го научив во раце и искрено тешко се одвикнува. Малечка е твојата, носи ја, после со скоковите пак ќе сакаат внимание, грчеви ќе ја мачат, кај мајка си е најубаво. Еве и сега колку и да се занимава, кога е во раце пресреќен е и по можност да не седеме, туку да шетаме низ соби. Ама, ќе порасне, јас така се тешам, кога ќе почне да оде па ич нема да сака да го земам. Гледам по внук ми. И јас едвај чекам пролет, се здосадува веќе дома па дома.
E vaka sega imam edno prasanje na tema doenje i pusenje cigari Porano pusev pred da doznam deka sum trudna od koga doznav ostaviv cigari. Pred dve nedeli koga mi nastina bebus ,mi nastina i golemoto dete i jas ne bev dobra i stranstvo sum skroz sama ,mazot mi e po cel den na rab i od stres i nervoza prvo so mi dojde na pamet mi bea cigari. Dur bev trudna imav taka denovi sakav da zapalam ama se nesto naogjav zanimacija ili ke izlezev ke pominese. Sega dve nedeli znacit takva nervoza me fajkat za cigare da zapalam , so se deram doma na site . Znacit znam deka e stetno , znam deka ne e ubavo za mlekoto i ne pravam muabet za da pusam kutija cigari ali sakam edno pred da legnam za onaka da se relaksiram. Cak na patronaznata ja prasav mi rece podobro zapali cigare navecer ko ke legnit posekako mi spijat od kaj 7ipol do 3 i kao ke se razredit . I na doktor na maticen od malata prasav mi rekoja zemi nesto za opustanje neznam so mu znacese toa . E sega prasanje mi e ako ima nekoja tuka sto bila pusac kako se spravila vaka koga ke i dojde da zapali cigare, kolku e stetno toa edno cigare so ke go ispusam za bebus .
Јас пушев до позитивен тест, од тогаш уште немам запалено а ми се пуши знам дека е штетно и не палам, спие и моево ноќе ама ќе се разбуди сигурно ко за беља само шо ќе запалам Поарно една чаша пиво напиј се отколку цигара, оти една по една ке те влечи за повеќе..